Fra lyrikksamlingen: Jag lutar mig mot dig och flyger

Om poeten

Kristín Bjarnadóttir bor sedan 1980-talet på västkusten i Sverige, men föddes på Islands nordkust och växte upp i en lantlig miljö där man dansade gammaldans ackompanjerad av dragspel.


Som 17-åring drog hon ut i världen via Reykjavik och snart blev det jazz, nutida dans och afrodans. Kristín gick i scenskola i Danmark där dans ingick som en disciplin. Under sina år inom skådespelaryrket – i Danmark, Island och Sverige – medverkade hon även i olika musikaler.

Intresset för argentinsk tango vaknade i Köpenhamn år 1992 då Kristín såg gästföreställningen Todo Tango, vilken belyste tangons historia. Fyra år senare tog hon sina första lektioner och hann med diverse workshops och tangofestivaler i Europa innan hon for till Buenos Aires.

Som poet rönte Kristín stor uppskattning på Island för ”lyrisk originalitet” då dikteposet Ty landskapet är ditt utkom i Reykjavik 1999, en diktsvit framvuxen ur spänningen mellan barnets längtan bort och den vuxnas längtan hem.

Les mer om henne på:
http://lyngogtango.blogspot.com/

1 svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.