Hjemmelekse

Magnus synes at det er viktig å gi vesentlige oppgaver.

Flere av våre elever har etterlyst videomateriale fra oss. Det aller første vi gir til dere er en hjemmelekse. Den er fremfor alt ment for de som kommer på vårt seminar på temaet boleos og ganchos 27-28/8 2011, men vi ser med blide øyne på alle flinke dansere som har lyst å gjøre øvelsene.

De tre øvelsene er helt grunnleggende for boleo- og ganchoteknikk. Vi håper at dere har lyst til å gjøre de noen minutter om dagen – kanskje flere ganger for dagen!

Vi tror at vi gir ganske mye informasjon på våre kurs. Disse tre øvelsene er et destillat av hva vi mener at boleo- og ganchoteknikk handler om. Gjennom å øve på disse allerede nå håper vi at kurset vil bli mer verdifullt for dere. Vi håper at dere vil være i stand til å prøve dere på mer repertoar og å kunne ta til dere av mer informasjon med en bedre forkunnskap.

Det er sikkert noen som lurer på om menn burde gjøre disse øvelsene. Det vi viser på videoklippet er nemlig hva kvinnen typisk sett gjør. Imidlertid mener vi at menn definitivt skal gjøre disse øvelsene! Tango er jo en rar dans i det at manns- og kvinnespråket er forskjellig (som i livet!). Mange menn gir ordre på ordre, men de skjønner ikke helt hva deres språk betyr fra den andre siden. Kvinner snakker jo et helt annet språk. Poenget for oss er at vi begge snakker samme språk, men vi skjønner det ikke helt hvis vi ikke har vokabularet fra begge rollene i dansen. Menn skal altså gjøre disse øvelsene for å vite hvordan de skal føre den ønskede effekten. Hva som er minst like viktig er at mye helt grunnleggende tangoteknikk ligger i disse øvelsene. Den første øvelsen lærer deg å slappe av med kontroll, den andre øvelsen rendyrker din gange og den tredje øvelsen er en super måte å lære seg å føre ochos på et høyt nivå. Å danse ”den andre rollen” er svært ofte avklarende for ens egen teknikk.

Så en kort kommentar til øvelsene. Vi kunne forelest øvelsene i senk. Likevel ønsker vi ikke å gjøre det. Vi sier ikke noe om kommunikasjon i videoen, og det er mye annet vi ikke sier noe om. Hvis du lurer på noe: Prøv først øvelsene. Prøv så igjen og igjen. Deretter spør du, og vi lover å gjøre vårt beste for å svare.

Nok med ord. Nå til handling!

2 replies
 1. tangotango
  tangotango says:

  Tusen tack för responsen, Morten! Vi ska göra vad vi kan för att utmana dig i framtiden. Kom gärna med synpunkter på vad som funkar och vad som inte funkar.

  Svar
 2. Morten
  Morten says:

  Hurra!

  Jeg lover å øve hver dag (nesten) frem til kurset, og ikke minst gleder jeg meg til å bruke denne videobloggen videre fremover som verktøy i mitt tangoliv!

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.