Argentinsk brudetango – på norsk!

Argentinsk brudetango - på norskStadig flere brudepar ønsker å danse tango istedenfor vals som bryllupsdans. Vi anbefaler dette på det varmeste! Imidlertid bør man være klar over hvor mye tid man må investere for å oppnå det man ønsker. Vi lover likevel at dere vil får rikelig tilbake for deres innsats!

Investering i tid

Å lære tango vil kreve en del tid fra dere. Det er mulig å lære å danse brudevals anstendig etter en privattime eller to. Det samme gjelder ikke for tango. Det er slik fordi tangoen er en gjennomimprovisert dans. Hos oss lærer dere å kommunisere og improvisere fra første stund i undervisningen. Bevegelsene er for så vidt så enkle at alle – ja, absolutt alle! – kan danse. Likevel, hvis det skal se i all fall litt bra ut så dere også øve på egen hånd.

Tilbakebetaling!

Nettopp fordi vi jobber med kommunikasjon vil arbeidet dere legger i dansen bli meget givende. Vi får ofte høre noen vanvittig bevegende historier fra våre elever om hva dansen har gjort for dem (du finner noe av hva de har sagt lengst ned på www.tangotango.no). Å investere i forberedelsestiden for dansen vil være å investere i deres egen relasjonsbygging. Dere vil bli forbauset over hvor mange aspekter av samlivet og kommunikasjonen deres som blir et tema i dansen. Kursing i tango vil også gi dere verktøy til å prøve ut alternative måter å forholde dere til hverandre. Derfor, selv om det kreves en investering for å få til det så lover vi at det vil betale seg i hva dere lærer om relasjonen deres. At dere dessuten lærer å danse til bryllupet er mer å regne som en bonus.

Hva vi anbefaler

Hvor mye tid tar det så? Hvor mye tid har dere? Det finnes ikke noe fasitsvar på hvor mye tid dere må legge i dansen. Det minste dere trenger er et nybegynnerkurs. Selv om dere har ressurser (les: penger) for privatundervisning anbefaler vi at dere kommer på nybegynnerkurs først. Deretter kan vi muligens fortsette med privatundervisning. Har dere ikke tid kan vi gå i gang med privatundervisning direkte. Grunnen til at vi ønsker at dere kommer på kurs er fordi dere vil lære å kommunisere enda bedre sammen hvis dere også danser med andre (selv om det ikke noe krav at dere danser med andre hvis dere kommer på nybegynnerkurs). Vi ønsker også at dere kommer på kurs fordi dere da vil få mange timer med grunnleggende undervisning som vi like gjerne kan si til en gruppe som til enkeltdansere. Dessuten er det litt bra at vi ikke kan hjelpe dere hele tiden i begynnelsen. Dere trenger rett og slett tid til å øve og fordøye det vi sier. Derfor anbefaler vi at dere kommer på vårt åtte timer lange nybegynnerkurs heller enn å begynne med privatundervisning.

Etter nybegynner kursetFinnes det ikke snarveier?

Det finnes mange som underviser tango på en mer koreografisk måte. På en slik måte kan dere for så vidt lære flere trinn på kortere tid, men med en slik pedagogikk vil dere ikke være i like god stand til å møte utfordringer og hindringer i dansen som med vår pedagogikk. Vi fokuserer heller på kommunikasjonen. Dette gjør at det tar litt lenger tid i begynnelsen. Det er likevel tre fordeler med dette. For det første vil dansen være langt mer interessant for dere. Det er nettopp det ekstreme fokus på kommunikasjonen som gjør tangoen til relasjonsdansen over alle andre. For det andre vil dere få ferdigheter i bevegelseskommunikasjon, og det er dette som gjør at dere fritt kan utvikle deres dans uten begrensninger. Den tredje fordelen med å fokusere på kommunikasjonen i dansen er at dette vil skape en vakker dans. Det siste fortjener å bli sagt noe om i et eget avsnitt.

Det viktigste vi ønsker å lære ut

Vår tango er fjern fra det dere ser på tv. Vi danser ikke med den bestemte, nesten sinte innstillingen man ofte ser. Vår omfavnelse er myk, vår dans er lekefull, og vi prøver så godt vi kan å uttrykke vår kjærlighet til dansen og hverandre gjennom vårt dansemøte. Dette uttrykket kan dere også finne noe av. Likevel, det vil altså helt ærlig talt være enklere for dere å velge brudevals, men hvis dere velger å begynne å lære kroppskommunikasjon gjennom tango kan dere – selv med ganske enkle midler – vise  deres bryllupsgjester en dans som baseres på nærhet, ømhet og en vilje til å radikalt se sin ektefelle. Dere vil lære en måte å uttrykke deres kjærlighet på som dere kanskje ikke trodde var mulig – og selv om dansen blir enkel må vel dette være langt mer interessant enn å prøve å overleve brudevalsen?

Hvem får det til?

Alle får det til! Deres dans vil være enkel selv om dere bruker noen måneder på å prøve å lære dansen, men hva gjør så det? Hvis dere har en genuin interesse for partneren vil dere kunne kommunisere den kjærlighetsfulle dansen som vi snakker om. Du trenger ikke tidligere erfaring for å få til dette, men du trenger å ønske å uttrykke det.

Hva nå?

Selv om vi anbefaler nybegynnerkurs først er vi åpne for andre former. Ta kontakt og si fra om hva dere ønsker!

Andre måter å bruke tango på bryllupsfesten

Bruk oss gjerne til å få deres bryllupsgjester til å lære hverandre å kjenne på en helt ny måte. Ha et krasjkurs i forbindelse med festen! Eller la oss gi en oppvisning. Vi er gode performers på alle plan og vi forteller gjerne litt om kjærlighetskommunikasjonen i dansen og deler noen vakre ord om kjærlighetens vesen mellom våre danser.

Uansett om dere velger å danse med oss, om det blir hip-hop eller brudevals, så ønsker vi dere alt det beste i samlivet og kjærligheten.

Lykkeønskninger fra

Anne Marit og Magnus

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.