Vi gleder oss storveis til å komme tilbake til Kristiansand for å møte gamle og nye dansevenner!
Progresjon
Klassene bygger på hverandre, og jo mer undervisning du tar, desto mer vil du lære.
Nivåer
Denne helgen har vi ikke nivågruppert undervisningen. Vi tar alltid utgangspunkt i meget enkle prinsipper som gjør at alle kan følge med. Vi vil også vise avanserte konsekvenser av prinsippene, som gjør at også de mest erfarne danserne vil få lære helt nytt repertoar. Som fersk danser skal du ikke la deg skremmes, men kom for å lære verktøy slik at du kan gå videre med din grunnteknikk.
For god
Er du avansert og egentlig for god for vår workshop? Vi lokker for så vidt med fancy repertoar, men enda mer ønsker vi å lokke med noen suverene øvelser i grunnteknikk for deg. Vi garanterer at du ikke har gjort flere av disse. Kanskje er det frekt å si det, men vi mistenker også at du kun behersker et fåtall av dem. Som erfaren kan du raskt gå dypt i disse, og med litt øving i etterkant av vår helg vil du raskt kunne løfte deg som danser flere hakk.
Usikker
Vi føler oss så sikre på å utfordre deg, uansett du er fersk, avansert eller mitt i mellom, at vi personlig (Anne Marit og Magnus) gir deg pengene for kursavgiften tilbake hvis du ikke føler at du ble utfordret og lærte noe nytt.
Programmet
Fredag
19.30-21: Ledet practica
Vi samler oss først om noen grunnleggende øvelser som vi bruker i vår egen trening (20-30 min), og deretter går vi over i en ledet practica der du kan spørre oss om hva som helst. Selv om du ikke spør vil du likevel få noen tips og ideer til videre utvikling.
21-23.30: Practica
Lørdag
11-12.30: Spiral- og kontrabevegelser
Når vi går, uten å tenke på tangoteknikk, setter vi fram motsatt arm og bein. Kjernen i denne bevegelsen er ryggraden, og måten vi utfører denne bevegelsen sier noe om vår egen unike måte å bevege oss som menneske. Det er helt nødvendig å kunne bruke denne spiralbevegelsen i tango. På et grunnleggende plan handler det om å kunne gå ekspressivt, mykt og vakkert. Trekker vi det litt videre er det hva som gjør en ocho enkel og elegant, det er grunnforutsetningen for runde boleos, og behersker vi teknikkene kan vi lære oss å rotere meget kraftfullt i alle situasjoner.
13-14.30: Kontaktpunkt
Noen sier at du skal slappe av i abrazoen, og andre sier at du skal gi motstand. Vi tilhører de som først sier til våre nybegynnere at de skal slappe av. Dette er en pedagogisk overforenkling, fordi vi vet av erfaring at de bruker for mye energi i armene, og for lite i bena. Sanningen er at armene/hendene er de eneste kontaktflatene vi har i en åpen abrazo. I denne workshopen lærer vi hvordan vi kan bruke disse kontaktflatene for å kommunisere, og med disse verktøyene unnviker vi å gi statisk motstand. Langt mer spennende er at vi kan bruke armene dynamisk for å skape bevegelse mellom oss. Vi lærer oss å føre fra gulvet og med brystet i det armene lærer å formidle det som kommer fra hele kroppen. Dessuten har vi nå forutsetningen til å kunne kommunisere i forskjellige ulike retninger for å danse sacadas, og vi trenger disse teknikkene for å kunne utføre dynamiske og enkle colgadas og volcadas. Teknikkene vi snakker om er de samme også da vi danser helt nært, men de er mer uttalte i åpen omfavnelse.
15-16.30: Boleos
Vi setter sammen hva vi har lært av spiralbevegelser og bruker kontaktpunktene for å utføre boleos med største letthet. Du kan ta denne workshopen selv om du ikke har vært på de to tidligere workshopene, men du vil få mye mer ut av å ta hele rekken.
21-01: Milonga med oppvisning
Søndag
11-12.30: Dynamisk uttrykk
Her tar vi utgangspunkt i forskjellige måter vi kan bevege oss på i enkle gåtrinn. Har du vært med om at du danser dårlig med en annen danser som ”egentlig” er en bra danser? Som oftest skyldes dette at dere har forskjellige grunnleggende måter å gå på. Denne workshopen hjelper deg dermed til å kunne danse godt med alle. Enda mer interessant er imidlertid hva som skjer hvis vi i utgangspunktet kan kommunisere fint. I så fall kan vi bruke vår gå-dynamikk for å uttrykke oss sammen, og resultatet blir større enn de enkelte bitene vi legger inn i dansen. Vi vil også prøve å få deg til å tenke uttrykk først. Uttrykk er ikke noe vi legger på vår generelle tangoteknikk. Uttrykk kommer ikke etterpå, men uttrykk er hva som skaper dansen og repertoaret.
13-14.30: Geometri og giros
Tangoen har jo bare tre trinn (bak, side og fram), og så pivoterer/snur vi disse en gang innimellom. Denne workshopen presenterer noen ideer om hvordan du selv kan kombinere trinn – og det er like nødvendig for kvinner/følgere å kunne dette, fordi du er alltid ansvarlig for finpussen i retningene/geometrien. Vi jobber særlig på giros, og her får du bruk for hva du har lært tidligere om kroppen som spiral og om kontaktpunkter.
15-16.30: Colgadas
Colgadas er gøy, og vi skal lære flere spennende varianter av colgadas. Repertoarelementet setter også søkelyset på noe av det som mangler aller mest i danseres abrazo. Altfor mange legger altfor stor vekt på kommunikasjonen ”innad” i omfavnelsen, noe som dessverre ofte resulterer i en statisk motstand mellom danserne. Hvis vi har en slik holdning er det meget vanskelig å skape en situasjon der vi lener oss fra hverandre. Denne workshopen tar derfor opp en alternativ måte å se på omfavnelse og grunnteknikk, og den bygger videre på workshopen om kontaktpunkt.
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!