Tango i Oslo
NB! Påmelding og spørsmål rettes til tangoklubben i Kristiansand. Mer info her: http://www.tangoklubben.no/

Det snakkes ikke så mye om Nuevo lenger. Dansen er blitt mer tilbakeskuende de siste årene, og vi syns at det er dumt å helt konsekvent bli tradisjonalist (det er også dumt å konsekvent bli en radikal Nuevo-danser). Ved å fordype oss i Nuevo-teknikkene får vi en dyp forståelse for bevegelsens dynamikk og vi får en rikere innsikt i abrazoen. Det er rett og slett noen unike innsikter vi kan nå ved å danse Nuevo som vi har til gode å få forklart fra tradisjonelle lærere.

De grunnleggende Nuevo-teknikkene gjør omfavnelsen mykere, enklere og mer avspent. Du kan variere dansens uttrykk bedre, og kommunikasjonen mellom deg og din partner vil helt garantert får et løft. Til slutt gir teknikkene deg mulighet til å utføre en del av tangoens avanserte repertoar.

Ønsker du å bli en komplett tangodanser må du kunne beherske gamle og nye teknikker. Vi gleder oss til å ledsage deg på din vei.

Fredag

 • 18-19: Introduksjon til tango
 • 19.15-20.45: Linjeboleo og TangoTangoTeknikk (A-C)
  Etter snart åtte år i hverandres armer har vi destillert tangoteknikken til én eneste essensiell ferdighet man må kunne i tango, og dette kan vi forklare med en enkelt øvelse. Behersker vi denne skjønner vi hva flyt og dynamisk musikalitet er i tango. Dessuten blir repertoarelementer som linjeboleoen meget enkle å utføre.
 • 21-24: Practica

Lørdag

 • 10.30-12.00: Sacadas (A/B)
  Vi gjennomgår de grunnleggende teknikkene du trenger for å gjennomføre en sacada. Dette går primært på gå- og omfavnelsesteknikk. Videre gjennomgår vi teorien som ligger bak alle sacadaer. Denne teorien er ganske enkel å forstå, og den gir deg verktøy for å bli din egen lærer slik at du kan utføre enhver sacada. Teorien gir deg også verktøy for å bygge nærmest all annen repertoar, men det legger vi ikke vekt ved i denne workshopen.
 • 12.15-13.45: Abrazoteknikk i Nuevo-dans (A/B/C)
  Armer er fy-fy i tango. De skal ikke brukes, sies det. I Nuevo-dansen bruker vi armer, noe som er blitt gjort på godt og vondt. Nuevo-stilen har kommet i vanry fordi mange bruker armene altfor brutalt. På den andre siden har vi altfor mange ganger erfart at de som prøver å ikke bruke armene ender opp med å spenne nettopp armene, med de negative konsekvensene dette har for omfavnelsen. I denne workshopen viser vi hvordan armer kan brukes meget subtilt og konservativt for å skape dynamiske effekter i vår bevegelse. Dette har flere konsekvenser. Vi får en mykhet i kommunikasjonen, vi bruker spenning kun der den er nødvendig og for å uttrykke noe i dansen, enkelt repertoar blir mer elegant og behagelig å utføre, og vi legger grunnen for å kunne utføre stort og spektakulært repertoar. Denne workshopen er for alle nivåer. Alle vil kunne følge de grunnleggende prinsippene, men de med lite erfaring vil ikke være i stand til å prøve alle repertoar-eksemplene vi viser.
 • 14.45-16.45: Colgada (C/B)
  Det vi har jobbet med på i vår egen tango i de siste tre årene er å stå. Ja, du leste riktig. Å stå – som selvfølgelig er nært knyttet til å gå – er det mest grunnleggende og viktige i tango, og det er der det skorter mest hos de aller fleste. De fleste av oss er blitt vant til å bruke små forstyrrelsesenergier i omfavnelsen, og denne hindrer oss fra å være sensitive i omfavnelsen, fra å utføre alt repertoar vi ønsker, og fra å uttrykke musikken nettopp som vi ønsker. I denne workshopen gir vi deg en solid stå-teknikk, og hvis du bedre skjønner hvordan du står skjønner du også hvordan bittesmå avvik fra ditt balansepunkt kan skape vakre, enkle, dramatiske og sublimt behagelige colgadaer.

  • 20.30-01.00 Milonga med oppvisning

Søndag

 • 11.00-12.30: 3-dimensjonal tango (A/B)
  De aller fleste av oss danser i ett plan. Gjennom å arbeide med høyde kan vi enkelt variere skrittlengde, og dermed får vi også et spennende verktøy å bruke for å jobbe med musikalsk. Vi viser også hvordan vi mer radikalt kan gå til verks for å tegne bevegelse mer i vertikalt enn i horisontalt plan. Behersker du dette blir du alltid alert til din og din partners orientering i høyden, og dette gjør dansen mer behagelig, vakker, flytende og enkel.
 • 12.45-14.15: Nuevo i nær omfavnelse (B/A)
  Nuevo handler egentlig ikke om åpen eller nær omfavnelse, som om de fleste tenker at det kun handler om å danse åpent. I denne workshopen viser vi hvordan vi kan bruke nuevoteknikkene for å gjøre vår enkle og nære sosiale tango mer dynamisk i bevegelse og musikalitet. Vi viser også hvordan kommunikasjonen kan bli mye enklere hvis vi behersker Nuevo-teknikkene.
 • 15.15-17.15: 3-dimensjonal tango (C/B)
  Gjennom å arbeide i høyde får du til planeos, du kan føre et løft i din partners bein, vi kan hoppe, vi kan tegne mønstre med bena i bakken eller i luften. Dette blir lek og moro, og selv om dette kan høres hyperavansert ut er mye så enkelt at du kan bruke noe av repertoaret umiddelbart.

Søndag/mandag

Mulighet for privatundervisning med Magnus. Tider og dager avhenger av interessen.

Nivåene

A: For deg som er litt øvet
B: For deg som har danset en stund, men også for de som er litt øvet.
C: For klubbens erfarne dansere, men også for deg som bare har danset en stund.

Om oppbygging og sammenheng

Tangodansere pleier å ønske kurs på ”sitt” nivå, og de er ofte meget skeptiske til å komme på kurs på et lavere nivå enn hvor man mener at man hører hjemme. Vi ber dere inderlig om å legge dette vekk når vi kommer til dere. Det kurs vi lært aller mest fra av kurs vi selv har gått på var et kurs der vi lett kunne vært lærere til alle andre deltagere. Tingen er at vi har lagt opp kursene slik at hver workshop bygger på den tidligere. Vi begynner altså med et eller noen få grunnleggende konsept, og så bygger vi videre på disse slik at vi til slutt utfører riktig avansert repertoar. Hvis du ønsker å virkelig gjøre en forandring i dansen din trenger du den dype forståelsen du kun kan få gjennom å komme på alle workshops. Du trenger også mye dansetid på gulvet. Derfor håper vi at så mange som mulig velger å gå for full pakke, og kommer på alle nivåer.

Jeg er en erfaren danser. Trenger jeg å ta A-nivå?

Du kan komme direkte på B- eller C-nivå. Hvert kurs kan tas som et selvstendig element, men det er mer å hente hvis du kommer på flere nivåer. Hver dag er lagt opp slik at vi skal gå i dybden på noen enkelte tekniske elementer i dansen.

Jeg er en fersking. Kan jeg ta kurs på B- eller C-nivå?

Ja! Når vi underviser begynner vi alltid med grunnleggende prinsipper som alle kan henge med på. Workshopene er imidlertid lagt opp på de mer erfarnes premisser. Kom, og jobb med de grunnleggende prinsippene, og prøv deg på noe av det spennende repertoaret vi prøver! Vær imidlertid forberedt på at du ikke vil få til alt.

Et siste argument for å komme

Hvis du kommer på et lavere nivå enn ditt eget og ikke syns du blir utfordret eller får noe vesentlig ut at kurset skal du fortelle dette til styret i klubben. De vil i så fall refundere din kursavgift og trekke det fra vårt honorar. Vi er helt sikre på saken: Vi vil utfordre deg!

Litt ekstra inspirasjon

Her er noen av de artiklene vi har skrevet om Nuevo:

https://www.tangotango.no/2011/01/balanse-i-tangodans/
https://www.tangotango.no/2011/01/no/
https://www.tangotango.no/2011/01/movement/

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.