NB! Kurset er i Tangoskolens regi. Vi tar ikke imot påmeldinger og kan ikke svare på spørsmål om denne helgen.

Denne helgen underviser Anne Marit sammen med Annabel Guaita fra Bergen. Det hele skjer i Tangoskolens regi, og du kan lese mer om programmet på Facebookeventsiden eller på Tangoskolens hjemmesider.

Anne Marit og Annabel danser

Anne Marit i kjent stil

anne marit queer tango


NÅR KVINNER TAR LEDELSE den lyttende fører

INSTRUKTØRER: Annabel Guaita og Anne Marit Ligaard
STED: Tangoskolens lokaler i Nordahl Bruns gate 22 (BLS)
NIVÅ: Du har erfaring med følgerrollen fra før
OM KURSET

Et begynnerkurs i argentinsk tango der begge har erfaring med følgerrrollen byr på helt andre muligheter. Vi damer, vi kan gå, vi kan pivotere, vi kjenner til musikken og ikke minst vet vi hva vi setter pris på i en god abrazo. Vi bruker derfor en egen metodikk på dette kurset som drar direkte nytte av følgers kompetanse.

I tillegg vil vi sette førerrollen i et spesielt lys. Hvordan kan vi gjøre hverandre til bedre dansere? En god leder er som en god fører i tango. Vi er alle ledere i en relasjon løpet av et liv enten det er i en vennerelasjon, i et parforhold, som forelder, som lærer i skolen eller som leder i næringslivet. Som menneske og tangodanser trenger vi å utvikle kvaliteter som handler om å være tydelige men samtidig kunne være lyttende og ta inn innspill fra vår partner. Om man ser på vår partner som medspiller mer enn en følger, vil man kunne oppnå en bedre kommunikasjon og få et bedre samspill.

ARBEIDSPLAN

– Nøkler til kvalitetsføring. Hvordan formidle en bevegelse til sin partner gjennom kraft fra gulvet og sitt eget senter gjennom en hel kropp. Hvordan følger respons påvirker det dynamiske samspillet.

– Relasjonell ledelse: et samspill. En god leder er som en god fører i tango. Vi utforsker kommunikasjon og samspillet gjennom enkle øvelser. Fra Proaktiv til Aktiv- metode. Vi bruker metoder til innlæring som drar nytte av at begge har følgers erfaring for å overføre følgerkvalitet til førerrollen.

– Pivotering og dynamikk: De uvurderlige øvelsene der vi arbeider med forholdet mellom førers plassering og overkroppens dissasosiasjon og følgers ulike respons.

– Milonga-survival kit: De tre mest anvendelige figurer på et trangt dansegulv.

– Den fleksible abrazo: Inn og ut av close embrace. Enkle kombinasjoner der det er lett og behagelig å skifte fra tett til åpen omfavnelse- og tilbake.

– Milonga-lisa. Begynnerpakken for alle som vil danse milonga.

– Giro med og uten overraskelser.

– Los momentos de la mujer. En gammel tanguero sa til meg i Buenos Aires en gang for lenge siden: Dette er kvinnens øyeblikk i tango. Denne timen utforsker vi de feminine stegkombinasjonene i tangoen.