Vårens kursdatoer – Oslo

Vårens kurshelger er tentative. Sørg for at du abonnerer på nyhetsbrevet for å få vite når vi underviser igjen. Påmeldingen blir åpnet så snart myndighetene gir oss lov og vi føler at det er forsvarlig å undervise igjen.

NB! Kursene i desember er planlagte og vil bli gjennomført dersom det er forsvarlig og lov.

Planlagte kurshelger

  • 16-17/1, 2021
  • 20-21/2, 2021
  • 27-28/3, 2021
  • 24-25/4, 2021
  • 29-30/5, 2021

Pandemien og vår virksomhet

På grunn av pandemien kan vi ikke garantere at alle kursene vi har satt opp blir gjennomførte. Sørg for at du abonnerer på nyhetsbrevet for å holde deg oppdatert. NB! Vi har ikke avlyst kurshelgen 5-6/12, og vi håper at vi slipper det. Alle som er påmeldt kurs får selvsagt beskjed på mail om vi må avlyse.

Tango som julegave

Vi selger gavekort til jul, selv om vi ikke kan garantere at vi kan avholde alle kursene vi har satt opp.

Gavekort

Dersom du har et gavekort fra oss vil gyldighetstiden på dette automatisk bli forlenget. Du kan velge tilbakebetaling av hele gavekortet, men vi håper at dere velger å holde på gavekortet for å bruke det etter pandemien. Ta kontakt på e-post dersom du ønsker en tilbakebetaling (gavekort som allerede har gått ut blir ikke forlenget grunnet pandemien).

Smittevern

Dette er måten vi tidligere har forholdt oss til smittevern, og vi regner med at vi gjør det på samme vis når det igjen blir tillatt med tangoundervisning:

  • Vi begrenser antall deltagere. Dansegulvet er 100 kvm stort. I tillegg er det et amfi på ca. 100 kvm, så det er mye luft og plass i rommet.
  • Vi tar kun inn par.
  • Vi bytter ikke partner på kursene.
  • Personlig tilbakemelding på kurset vil bli gjort muntlig, dvs. uten at vi berører dere.

Dette kan selvfølgelig bli forandret dersom myndighetene forandrer sine regler.
Les mer her: https://www.tangotango.no/covid-19/


Åpent nivå

Vi har åpent nivå på våre kurs for viderekomne dansere. Vi begynner alltid med grunnleggende prinsipper som alle kan følge med på. Deretter prøver vi teknikken på forskjellige nivåer. Derfor kan dette kurset «brukes» for de med relativt lite erfaring, men vi lover også utfordringer til de som har danset i mange år.

Hver helg vi underviser er det kurs både lørdag og søndag. Du kan velge å bli med på den ene eller den andre dagen, men vi anbefaler deg å bli med begge dagene. Du lærer mer og får dessuten en gunstig pakkepris om du blir med begge dagene.

Kurset 6/12 er fullt. Ta kontakt for å bli satt på venteliste. Det er lenge igjen til kurset, så vi regner med å få avmeldinger. Send mail til info@tangotango.no
Det er fremdeles plass på lørdag 5/12.

5-6/12, 2020
To kurs for viderekomne/erfarne

5/12, 2020: Milonga – ro, repertoar og latter

Tid: Lørdag 15.00-19.00
Dansegulvet står åpent kl. 14.00-15.00 for egenøving. Velkommen!
Sted: Steinerhøyskolen, Professor Dahls gate 30, Oslo. Klikk for veibeskrivelse.
Pris: 750 kr for dette kurset, 1200 kr for begge kursene på åpent nivå. 2000 kr for begge kursene og repetisjon av nybegynnerkurset.
Kursbeskrivelse: Det aller viktigste vi ønsker å formidle er at det går an å danse milonga med ro i kroppen, selv for relativt ferske dansere. For å få dette til tar vi utgangspunkt i en ukomplisert figur som selv våre nybegynnere pleier å beherske etter ti minutter. Vi vil så bygge ut denne figuren, både med strukturer og med rytmiske variasjoner. Hvor mye av dette du rekker å ta til deg avhenger av din tidligere erfaring, men i teorien kan denne figuren bygges ut til det uendelige. Vi bruker den ofte i vår milonga, og den er nok til å forme en interessant dans.
Det er viktig å si at dette ikke bare er et repertoarkurs for menn/førere. Vi prøver å legge vekt på kvalitetene i bevegelsen som er forutsetningen for kvinnenes/følgernes uttrykk. Disse kvalitetene er også det viktigste for at begge skal oppleve en relativ ro når vi danser milonga.
Er du fersk vil kurset fungere som en god innføring i milonga, selv om du ikke kan regne med å følge med på alle variasjonene.
Er du erfaren vil du utvide repertoaret og få verktøy til øving i lang tid forover.
Vi håper også at alle vil oppleve langt større mestring i milonga og at gleden og latteren i denne musikken kan sitte enda løsere etter dette kurset.
Singel: Grunnet pandemien kan vi dessverre ikke hjelpe deg med å finne partner.
Kjøpsvilkår: Det viktigste er at vi har to ukers avbestillingsfrist. Les mer her: Det finstilte

6/12, 2020: Omakase - figuriske ferskvarer fra TangoTango (FULLT)

Tid: Søndag 16.00-20.00
Dansegulvet står åpent kl. 15.00-16.00 for egenøving. Velkommen!
Sted: Steinerhøyskolen, Professor Dahls gate 30, Oslo. Klikk for veibeskrivelse.
Pris: 750 kr for dette kurset, 1200 kr for begge kursene på åpent nivå. 2000 kr for begge kursene og repetisjon av nybegynnerkurset.
Kursbeskrivelse: Omakase betyr omtrent «stol på kokken». På dette kurset lærer vi dere det som vi selv er mest fascinerte av akkurat nå. Vi tar utgangspunkt i korte sekvenser som vi lærer å danse i en god flyt. På veien dit prøver vi å løfte dine grunntekniske ferdigheter og din bevissthet om teknikk. Så lager vi en rekke små variasjoner i sekvensene slik at vi er sikre på at vi faktisk kan kommunisere repertoaret. Ikke minst lager vi variasjonene for å utvide repertoaret enda mer og leke med hvordan det går an å sette det sammen i dansen. Dette hjelper menn til å lage strukturer.
Vi prøver å legge opp undervisningen slik at kvinner skal få minst like mye ut av undervisningen. For henne handler det om å kunne føle i egen kropp forskjellene på små variasjoner i repertoarelementene, og så handler det om å ha riktig timing til musikken, slik at hun alltid er i flyt og opprettholder kontakten/kommunikasjonen med mannen.
Er du fersk i tango kan du følge med på figurenes grunnleggende strukturer. Du vil også begynne å føle på mer avansert repertoar, som sacadas, boleos, planeos, etc.
Har du mer erfaring vil kurset hjelpe deg til å få mer flyt i det avanserte repertoaret. Vi mener at eksempelvis boleos er enkle hvis vi har en god forståelse for hva som skjer før vi gjør selve repertoarelementet. De grunnleggende sekvensene vi underviser er strukturert for å gi flyten og energien vi trenger for å enkelt få til det mer avanserte repertoaret.
Singel: Grunnet pandemien kan vi dessverre ikke hjelpe deg med å finne partner.
Kjøpsvilkår: Det viktigste er at vi har to ukers avbestillingsfrist. Les mer her: Det finstilte

Vanlige spørsmål

Ja, det kan du. Men, om du syntes at det var vanskelig på nybegynnernivå anbefaler vi at du går et nytt nybegynnerkurs. Du bør kunne en flytende ocho, og du bør vite hvilket ben du står på, dvs. du tar ikke «ufrivillige» vektskifter.

Ja, hvis du har tatt nybegynnerkurs tidligere. Ellers må vi i utgangspunktet si nei. Du bør ha integrert det grunnleggende repertoaret vi underviser, og med mindre du er en helt genial bevegelseskunstner vil du trenge den andre dagen på nybegynnerkurset før du går videre. Likevel, hvis du virkelig ønsker dette så vil vi ikke stoppe deg. Mest sannsynlig betyr det at du vil slite. Vi prøver å gå rundt for å hjelpe danserne så mye vi kan, men vi kan ikke gi deg/dere mer hjelp enn vi gir de andre.

Vi gir øvelser som er utfordrende for dansere på alle nivåer. Vi begynner enkelt og grunnleggende, og som erfaren danser vil du være i stand til å se forbi trinnene og heller arbeide med flyt, dynamikk og kontakt i repertoaret. Dessuten vil vi alltid gå fra de enkle prinsippene (som alle kan følge) til å vise hvordan vi kan bruke det i mer avansert repertoar. Vi har til gode å høre at en danser ikke er blitt tilstrekkelig utfordret hos oss. Er du likevel usikker håper vi at du tar sjansen på å bli med, og vi lover pengene tilbake hvis du ikke blir fornøyd.