Ny kursstruktur/nivåer fra mai

 • Grunnelementer – For deg som er fersk i tango. 4 timer lørdager. 650 kr.
 • Overbygning – For deg som ønsker større utfordringer. 4 timer søndager. 650 kr.
 • Grunnelementer+Overbygning = Seminar – Gå dypt. Ta begge kursene. Pakkepris: 1.100 kr.
 • Nybegynnerkurs+Grunnelementer = Ivrig – Er du fersk i tango og ikke er en så vant sosial danser ennå anbefaler vi deg å ta kursløpet vi kaller Ivrig. Opplegget gir deg en solid teknikk og rikelige erfaringer av sosial dans. 12 timer. 1.500 kr.
 • Full pakke – Bli med på alt vi har å tilby i løpet av en helg. 16 timer. 1.900 kr.

Les mer om nivåene i bunnen av siden.

Grunnelementer 6-7/4 er fullt (vi har plass for en mann uten partner). Ta kontakt for å bli satt på venteliste. Det er lenge igjen, så vi regner med at det blir ledig plass. Send mail til info@tangotango.no.

6/4-7/4, 2019: Grunnelementer i tango (FULLT!) – spesielt for deg som er fersk

Tid: Lørdag 15.00-18.00
Søndag 16.00-19.00
Dansegulvet står åpent kl. 14.00-15.00 på lørdag og kl. 15.00-16.00 på søndag for egenøving. Velkommen!
Sted: Steinerhøyskolen, Professor Dahls gate 30, Oslo. Klikk for veibeskrivelse.
Pris: 850 kr/danser eller 1700 kr/par
Kursbeskrivelse: Dette kurset er for deg som er fersk i tango og som fremdeles mangler de grunnleggende figurene i repertoaret. På kurset går vi gjennom det vi rekker av:

 • Halvgiros/giros
 • Kryss
 • Ulike innganger i ocho
 • Viderekommen pivotteknikk
 • Retningsendringer/alterasjoner
 • Gyngesteg i caminada og ocho
 • Noen enkle sacadas
 • Øvingsteknikk individuelt og i par

Som alltid gjør vi grunnleggende øvelser sånn at du får inn teknikkene i kroppen og slik at du får verktøyene du trenger for å utvikle deg på egen hånd. Deretter prøver vi repertoaret sammen i praksis.

Du som har flere tangokilometere i bena kan også nyte godt av dette kurset. Vi lover å forklare teknikkene så pass grundig at du vil få mulighet til å gå dypere. Er du usikker på om kurset er for deg syns vi at du skal bli med, og om du ikke blir utfordret får du pengene tilbake.
Singel: Vi hjelper deg å finne partner. Det går ofte bra på våre videregående nivåer. Bruk påmeldingsskjemaet for å ta kontakt.
Kjøpsvilkår: Det viktigste er at vi har to ukers avbestillingsfrist. Les mer her: Det finstilte

25/5-26/5, 2019
Dynamisk omfavnelsesteknikk

25/5, 2019: Kontaktpunkt og kommunikasjon

Nivå: Grunnelementer, for deg som er fersk i tango. Du kan lese mer om nivåene i bunnen av siden.
Tid: Lørdag 15.00-19.00
Dansegulvet står åpent kl. 14.00-15.00 for egenøving. Velkommen!
Sted: Dancify på Eikenga 11. Klikk for veibeskrivelse.
Pris: 650 kr (1100 kr med Overbygning samme helg, 1500 kr med nybegynnerkurs eller 1900 kr for alle kursene)
Kursbeskrivelse: På nybegynnerkurset snakker vi mye om å slappe av. Her fortsetter vi med å gi slipp på spenninger. Men vi tar også omfavnelsesteknikken et trinn videre. At vi skal slappe av er bare halve sannheten. Etter at vi har rensket vekk unødvendige spenninger bruker vi også kraft i omfavnelsen. Vi introduserer «kontaktpunktene», dvs. lærer deg hvor i omfavnelsen du finner kraft.
I tillegg til det helt grunnleggende repertoaret som du kjenner vil vi lære ut minst en figur som er typisk i klassisk tango (er du erfaren jobber du på den i nær omfavnelse) og vi lærer ut minst en figur fra den såkalte Nuevo-stilen, som er en åpen, stor, dynamisk og uttrykksfull dansestil.
Singel: Vi hjelper deg å finne partner. Det går ofte bra på våre videregående nivåer. Bruk påmeldingsskjemaet for å ta kontakt.
Kjøpsvilkår: Det viktigste er at vi har to ukers avbestillingsfrist. Les mer her: Det finstilte

26/5, 2019: Abrazo og repertoar – fra milonguero til Nuevo

Nivå: Overbygning, for deg som ønsker større utfordringer. Du kan lese mer om nivåene i bunnen av siden.
Tid: Søndag 16.00-20.00
Dansegulvet står åpent kl. 15.00-16.00 for egenøving. Velkommen!
Sted: Dancify på Eikenga 11. Klikk for veibeskrivelse.
Pris: 650 kr (1100 kr med Grunnelementer samme helg, 1500 kr med nybegynnerkurs eller 1900 kr for alle kursene)
Kursbeskrivelse: Vi vil bruke noen gamle og klassiske figurer med rikelige variasjonsmuligheter fra den klassiske tangoen, og vi vil lære ut repertoar fra nyere tangoteknikk der vi både går langt ned i gulvet og sparker bena høyt i taket. Repertoaret vil være avhengig av at vi har en god omfavnelsesteknikk, og vi stiller og besvarer spørsmål som: Hva er felles for alle omfavnelser, uansett om de er åpne eller nære? Hvordan beveger vi oss fritt selv i den tetteste dansen? Hvordan bruker vi omfavnelsen til å skape bevegelsesdynamikk i hele kroppen? Hvordan slapper vi av samtidig som vi har aktive armer? Hvordan kan omfavnelsen være like levende som resten av kroppen? Og hvordan sørger vi for å kunne kommunisere alt uttrykk vi har i dansen på en behagelig måte?
Vi jobber med grunnleggende teknikker som gjør all dans enklere, mer levende og kommunikasjonen tydeligere. Vi jobber også med avanserte dynamiske prinsipper for å skape kraft gjennom omfavnelsen. Vi jobber med å inspirere menn til å føre gjennom bevegelse. Og vi flytter fokus fra at mannen holder i, fører og styrer kvinnen til at kvinnene faktisk holder i mannen, kjenner og uttrykker. Det siste er forutsetningen for å skape den dynamiske og levende dansen som karakteriserer de store danserne. Vi bruker også tid til å forstå de grunnleggende prinsippene som er felles for all dans, slik at du skal kunne danse godt med hvem som helst i hvilken som helst stil.
Uansett du er en konservativ milonguero eller en revolusjonær på tangogulvet vil dette kurset gi en dypere forståelse for hvordan du bruker omfavnelsen for å skape ditt unike uttrykk.
Singel: Vi hjelper deg å finne partner. Det går ofte bra på våre videregående nivåer. Bruk påmeldingsskjemaet for å ta kontakt.
Kjøpsvilkår: Det viktigste er at vi har to ukers avbestillingsfrist. Les mer her: Det finstilte

Om nivåer

Grunnelementer (4 timer)

Du har tatt et nybegynnerkurs og begynner å integrere tangoens grunnleggende elementer. Dette er vårt nivå etter nybegynnerkurset. Vi gir deg både repertoar og teknikker slik at du raskt kommer videre som tangodanser. Vi legger også vekt på uttrykk, flyt og musikalitet/rytme i disse kursene.

Krav/nivå: Du må ha integrert det viktigste fra våre nybegynnerkurs (gå med forskjellig dynamikk, ocho og kunne kommunisere litt med partner).

Kursene passer også for deg som har mer erfaring. Våre forklaringer av grunnelementene i tango trekker ut det mest vesentlige som gjør at du får en dyp teknikkforståelse. Dessuten gjør vi øvelser som du aldri blir helt ferdig med. Vi gjør dem selv når vi øver og disse er nøkkelen til å bli en avansert danser.

Overbygning (4 timer)

Du er en erfaren danser. Du kan også ha mindre erfaring men ta tango lett og ønske større utfordringer. Våre Overbygningskurs begynner alltid med helt grunnleggende elementer, men vi kombinerer ofte flere teknikker og går raskere fram med repertoar enn på Grunnelementer.

Krav/nivå: Kommer du med partner er det helt fritt fram å bli med uansett nivå. Er du fersk vil du kunne bryne deg på de grunnleggende øvelsene, men ikke få til alt repertoar vi bruker. For deg som er erfaren kan vi si at vi har til gode å ha elever som behersker alt vi underviser, så vi lover å utfordre deg selv om du i utgangspunktet er god.

Kommer du uten partner får du kun plass om vi har en aktuell dansepartner til deg som er omtrent på ditt nivå.

Ivrig = Nybegynnerkurs+Grunnelementer (12 timer)

Har du tatt et nybegynnerkurs tidligere kan du også velge å ta nybegynnerkurs og grunnelementer. Dette er for deg som har tatt et nybegynnerkurs og ønsker å gå raskt videre. Du får en mulighet til å gå dypere inn i grunnteknikken på nybegynnerkurset samtidig som du får lære deg repertoar og teknikk på et høyere nivå i grunnelementer.

Seminar = Grunnelementer+Overbygning (8 timer)

Har du danset en stund kan du ta Grunnelementer og Overbygning. Kursene vil hver helg være koblet til hverandre på et felles tema. Du kan ta begge kursene som en kursrekke eller du kan ta kursene separat. Selv med mye erfaring vil vi gi deg en dyp forståelse for teknikken, repertoaret og uttrykket i Grunnelementer, og du vil få bryne deg på mer avanserte prinsipper i Overbygning.