tango i oslo, argentinsk, kurs

10/3, 2019: Relasjonskurs

Dette kurset passer for alle! Om du har vært gift i 20 år, er helt i starten av et forhold eller har lyst til å være med sammen med en god venn er du velkommen til å bli med. Dette er ikke et tangokurs, så selv om vi bruker mange teknikker og bevegelser fra tango kan du være med enten du har null erfaring med tango eller har danset i mange år.

Le og lek sammen med partneren din. I denne workshopen lar vi bevegelse og tango møte parterapi, psykodrama og gestaltterapi. Dere får sanse sammen på nye måter, og kanskje får du se nye sider av partneren din. Det blir mye bevegelse, men vi bruker også tid på å reflektere og snakke sammen med partneren vår om det vi opplever.

Dette er ikke parterapi. Vi ønsker ikke å fikse dere eller å forklare hvordan dere skal kommunisere for å bygge en holdbar relasjon. På den andre siden, nettopp det å bygge fortrolighet, å skape nye opplevelser sammen og å se og romme hverandre, er noe av det beste dere kan gjøre for hverandre som par.

Hvordan fungerer det?

  • Dere jobber sammen som par (ikke noe partnerbytte her, altså). Noen ganger vender vi blikket utover til gruppen, men det er dere som par som står sentralt.
  • Absolutt ingen av øvelsene handler om å prestere noe som helst. Selv om vi bruker ting fra dansen er det enkle elementer uten koreografi som alle kan beherske. Det handler mer om å sanse enn å danse.
  • Vi bruker ikke så mye tid på å reflektere rundt øvelsene. Dette er primært en workshop der dere skal få nye opplevelser. Likevel, vi bruker litt tid på at dere sammen får reflektere og vi bruker noe tid på å reflektere i gruppen.
  • Dere kan når som helst si stopp. Vi som ledere prøver så godt vi kan å merke når dere møter komfortsonens grenser.

Hvem passer kurset for

Dette passer for alle som er nysgjerrige på hverandre og som har noe av det lekfulle barnet i seg.

Kun for kjærester?

Du må melde deg på sammen med partner, og dette trenger ikke å være en kjæreste. Dere bør imidlertid være fysisk fortrolige med hverandre.

Lederne

Vi, Anne Marit og Magnus, har undervist tango sammen i ti år. For oss er det relasjonelle aspektet av dansen det vi synes er aller mest spennende, og elevene våre pleier å fortelle bevegende historier om hva dansen gjør med dem etter at de har vært på kurs hos oss. Vi har holdt relasjonskurs med hjelp av tango og brukt tango mye for teambuilding og kommunikasjon. Anne Marit er utdannet psykodramaleder og terapeut, og hun underviser psykodrama på grunnutdanningen i Trondheim. Magnus har hatt klienter som gestaltterapeut siden høsten 2017 og han avslutter sitt studium til sommeren.

Påmelding

https://www.tangotango.no/kurs/pamelding/