NB! Det er tangoforeningen i Tromsø som er ansvarlig for påmeldingen.

Denne traff vi på en fantastisk restaurant i Tromsø. Vi vet at vi kan være litt arrogante og store i kjeften når vi underviser, men her har vi funnet vår overmann. Det er også fint å ha et bilde fra en stund vi tilbragte med fine venner i Tromsø. Vi gleder oss til å treffe dere alle igjen!

Om opplegget

Klassene

Alle klassene i programmet henger sammen, så hvis du velger å ta full pakke vil du få mye mer ut av helgen enn om du kun kommer på deler. Likevel vil hver klasse kunne tas selvstendig.

Repertoaret

Repertoaret som står i sentrum er sacadas og giros, men vi synes det er langt mer interessant å undervise teknikker enn repertoar. Derfor setter vi fokus på de grunnleggende teknikkene som skal til for å kunne utføre disse elementene med letthet.

Vårt mål

Vårt mål er at du skal få helt konkrete øvelser og skjønne teknikkene så godt at du kan bli din egen lærer for å sette repertoaret. Du skal få rikelige med øvelser du kan bruke sammen med en partner, og du får også øvelser du kan gjøre alene daglig. Selv om tango er en pardans mener vi – og vi vil vise – at du kan bli en avansert danser gjennom å øve på egen hånd.

Nivåer

Vi har skapt et program for hele tangoklubben i Tromsø. Vi tar alltid utgangspunkt i enkle prinsipper som alle kan følge med på, og viser konsekvenser av teknikkene på forskjellige nivå slik at alle får utfordringer.

For deg som er for god for vår klasse

Hvis du bare har litt nysgjerrighet på hva vi driver med skal du komme. Vi (Anne Marit og Magnus) refunderer din kursavgift (på vår bekostning) hvis du ikke synes at du blir utfordret, lærer noe nytt eller får verktøy til langsiktig egen utvikling.

For deg som er fersk

Hvis du har kommet deg ut for å danse litt sosialt er du god nok for å komme på samtlige workshops. Kom og lær basisen i en helhetlig teknikk allerede nå. Bare var forberedt på at vi vil prøve oss på noe repertoar som går over ditt hode. Likevel, de fleste ferske dansere pleier å synes det er gøy å utfordre seg med dette, så du kan bare glede deg!

Fredag

Fra uttrykk til teknikk

Det er ikke før vi finner et uttrykk i vår egen kropp at vi har noe å kommunisere i abrazoen. Vi hjelper deg til å finne et stort spekter av forskjellige uttrykk, og dette er kanskje det temaet vi liker å undervise mest av alt, fordi vi opplever at folk plutselig danser langt over sin ”egentlige” kapasitet. Gjennom å ta utgangspunkt i uttrykket løser vi ofte mange tekniske problemer, vi kommuniserer mye lettere, vi løfter dansen til et nivå der vi er to aktive dansere heller enn det vanlige hierarkiet der kvinner er underordnet menn, og vi får en mye mer effektiv abrazo. Dette høres kanskje ut som mye, men vi får til noe av dette med nybegynnere på mindre enn ti minutter! Dermed skal vi også rekke å gjennomgå vårt grunnleggende syn på tangoens geometri.

Lørdag

Abrazoteknikk I

Det er kun gjennom den fysiske kontakten mellom oss dansere at vi kan kommunisere. Alt som sies om at vi kommuniserer med kraft fra gulvet eller i brystet eller fra magen eller senter er sekundært. Mye av det stemmer, men det aller viktigste å fokusere på er den fysiske kontakten. Denne kan meget enkelt forklares. Vi vil bruke den på helt enkle framover- og bakovertrinn, og vi vil også lære noen enkle sacadas å bruke den på.

Pivotteknikk og giros

Vi lærer hvordan man kan få sin kropp til å rotere fra stillstand. Bruker vi dessuten teknikkene med litt bevegelse i kroppen, kombinert med abrazoteknikken fra forrige workshop, er vi på god vei til å gjøre avansert repertoar enkelt. I denne workshopen jobber vi med noen enkle pivotelementer som ochos, vi trekker det litt lenger og gjør 270-gradersochos, og vi prøver oss på noen giros som krever god pivotteknikk fra begge parter.

Søndag

Abrazoteknikk II

Vi jobber med samme prinsipper som på lørdagen, men vi jobber dessuten på å gjøre omfavnelsen mer dynamisk, og vi legger større vekt på at omfavnelsen kan føre oss i ulike retninger. Med den dynamiske kraften vi skaper i omfavnelsen muliggjør vi enda flere forskjellige repertoarelementer, og vi vil fokusere på ytterligere noen sacadas, men også prøve noen soltadas (der vi slipper hverandre delvis eller helt). Vi vil også gjøre helt enkle ting som små ochos i alskens forskjellige retninger.

Avanserte sacadas og giros

Etter at vi har jobbet videre på vår pivotteknikk syr vi sammen alt vi har prøvd oss på i løpet av helgen. Vi vil oppdage at vi nå har nøklene for å utføre en del avansert repertoar, og vi vil prøve oss på noe repertoar som ligger over kapasiteten til de fleste. Poenget med det siste er å likevel se at vi nå kjenner teknikkene som skal til for å få til dette, men vi har ikke nok med erfaring ennå for å gjøre det.