5-7/9, 2014: Utsira, Seinsommartango

NB! Vi organiserer ikke Seinsommartango. Alle spørsmål rettes direkte til Seinsommartango. Vi gleder oss til å se dere!

Fredag

Mind your step

Vi håper at dette kurset kan sette en stemning for hele helgen. Tango er som meditasjon. Vi som danser har alle erfart en dyp tilstedeværelse i bevegelsen sammen med et annet menneske. Likevel går det litt opp og ned. Med noen meditasjonsteknikker, som kan brukes med åpne øyne, lærer vi å være tilstede i alle erfaringene vi får gjennom dansen. Gjennom å fokusere på nå-øyeblikket kan vi lære å kjenne nye sider av oss selv. Dansen kan bli til en meditativ praksis der vi samtidig setter relasjoner til våre partnere i et nytt lys. I dette kurset lærer du noen kraftfulle post-mindfulness-teknikker som du kan bruke gjennom helgen og resten av livet, og disse er ikke begrenset til dansen. Vi følger også opp med NOEN gratis 15 minutter lange sittende meditasjoner lørdag og søndag. Les mer om post-mindfulness her.

Lørdag

Sidetrinnet

Eh, dette kan du vel fra før av? Vi viser noen variasjoner i repertoar (!) gjennom sidetrinnet som du ikke har tenkt på fra før av. Minst like spennende er at sidetrinnet er barometeret for hvor vi står rent teknisk sett. Vi vil lede dere gjennom vår måte å tenke teknikk i dette verkstedet, og vi vil også prøve å si noe nytt om hvordan man kommuniserer med hverandre. Vi gleder oss til å leke med tangosnakking og side-ganchos og –boleos med deg!

På kryss og tvers, om krysset i utvidet forstand for erfarne dansere

Selv om det finnes utallige variasjonsmuligheter med krysset bruker de fleste danserne kun ”standardkrysset” (de som er blitt flasket opp på salidaundervisning/basic step, kjenner det som trinn nummer fem). Vi lover å vise hvordan vi kan få kryss til å oppstå stort sett hvor som helst i tangoen, og dere vil trekke på smilebåndene mange ganger av å oppdage disse mer eller mindre rare mulighetene. Vi vil videre dekonstruere teknikkene vi trenger for å utføre krysset uanstrengt (og de er faktisk ganske mange), og for å variere krysset musikalsk. Dermed blir dette litt av et allment teknikk-kurs. Allerede nå forespeiler vi at vi kommer til å jobbe mye med ”å sette foten under kroppens tyngde” – noe vi alle behersker perfekt i hverdagen når vi spaserer. Likevel, vi tenderer å komplisere ting når vi danser. Med en større bevissthet rundt dette temaet er mye annet repertoar som også vil bli enklere.

Sacadas

Med hjelp av en enkel forståelse for hvordan tangoen en skrudd sammen kan vi på noen få minutter lære hvordan vi kan forestille oss allesacadaer som er mulige å utføre. Med hjelp av dette språket kan vi så finne ut av alt annet repertoar også. Etter at vi har identifisert noen mulige sacadaer begynner det gøyale arbeidet, nemlig å utføre dem. Også her mener vi at prinsippene er enkle. Hvis vi kan få litt mer fart og initiativ i kvinnen, og hvis vi kan inspirere mannen til å la henne gjøre sitt jobb i hans omfavnelse, kan vi raskt får verktøy for å leke med repertoaret fra et musikantisk og dynamisk sted. Dette kurset er en liten miniatyr av alt du trenger å vite som tangodanser, og det vil gjøre din tango mer lett og leken.

Søndag

Øvingsmetodikk – om å bli din egen lærer og å kunne snakke pent til din partner

Hvis du bare har noen få grunnleggende kunnskaper om hvordan tango er skrudd sammen så trenger du aldri mer å gå på kurs for å lære nytt repertoar. Vi mener at man går på kurs for å få innspill om hvordan man blir en mer teknisk dyktig danser, hvordan man bruker musikken, danser dynamisk, jobber med sin partner, etc. Med hjelp av noen enkle øvelser vil du få et mye større repertoar på dette verkstedet, og du vil ha verktøy for å finne ut av alt som er mulig i tangoen. Det handler om å oppøve et blikk for teknikk, et språk og en metodikk hvor kvinner og menn kan snakke om repertoaret på et likeverdig nivå. Det siste er en vesentlig komponent av verkstedet. Altfor mye i tango blir på mannens premisser. Her lærer vi også noen strategier for hvordan vi snakker med hverandre når vi øver, og vi vil gjøre kvinnen litt mer ansvarlig enn hun er vant til – og mer enn mannen er vant til for den saks skyld også.

Hyperavansert tango

Her slår vi hælene i taket! Vi prøver oss på repertoar som leder til spontan applaus på oppvisninger. Likevel vil dette blir relatert til noen enkle grunnprinsipper som selv en relativt uerfaren tangodanser kan prøve seg på. Kom gjerne selv om du ikke har så mange kilometer i bena, og vær med oss for å leke med teknikkene, men ikke mist motet hvis du ikke får til all repertoar vi prøver oss på med største eleganse. Uansett hvilket nivå du er på blir dette hopp og sprett, lek og moro. Smør deg med smil og nysgjerrighet og kom på verkstedet!

Nivåer på kursene til Anne Marit og Magnus

Vi setter alltid prinsippene for teknikken/musikaliteten i førersetet. Det betyr at selv om du ikke har så mye erfaring kan du være med på et kurs som Hyperavansert tango! Du må imidlertid regne med å ikke kunne følge med helt og fullt på all repertoar vi prøver oss på. Gjennom å fokusere på prinsipper kan vi utfordre dansere på alle nivåer. Meget erfarne dansere kan prøve prinsippene på mer repertoar, og for mindre erfarne dansere handler det mer om å arbeide med grunnleggende aspekter med enkelt repertoar.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.