Hvilket nivå passer for deg?

Repetere nybegynnerkurset? | Helgeseminarene | Når er du klar for å komme på helgeseminarene? | Få enda mer ut av et kurs | Ta helt av! | Jeg er en meget habil danser | Ta helt av! | Fra andre lærere

Repetere nybegynnerkurset?

Mange velger å ta nybegynnerkurset mange ganger. Hvorfor? Fordi hvert kurs er forskjellig. Vi bruker forskjellige øvelser og innfallsvinkler avhengig av hvem som kommer på kurset. Dessuten, når du kommer tilbake hører du samme informasjon på en helt ny måte. Våre nybegynnerkurs er meget informasjonstette. Vi jobber alltid på å undervise på forskjellige nivåer selv om vi ikke sier noe om det i undervisningen. Vi viser noe enkelt, men vi bruker ofte ord om det som gjør at erfarne dansere kan komme dypere inn i grunnteknikken. Det er umulig å oppfatte alt dette første gangen du kommer til oss, så en gjentagelse vil ikke være en repetisjon men et helt nytt kurs.

Husk at du får kurset til rabattert pris hvis du allerede har tatt det. NB! Kommer du fra en annen skole og er nysgjerrig på hva TangoTango har å tilby? Du får også nybegynnerkurset til rabattert pris.

Helgeseminarene

På disse kursene setter vi alltid ulike prinsipper først. Det kan handle om noe så enkelt som hvor på foten vi står. Selv om du har liten erfaring med tango kan du være med på å skjønne det mest grunnleggende av det vi sier. Når vi har begynt å forstå disse prinsippene prøver vi dem ut med forskjellig repertoar, sånn at de som har danset i mange år også får noe å bryne seg på.

Det betyr at hvis du kommer på kurset med relativt lite erfaring vil du ikke kunne gjøre alt repertoar. Vi mener imidlertid at det er slik det skal være. På helgeseminarene gir vi deg framfor alt en dyp og grunnleggende forståelse for hva grunnteknikken er, og det er den du tar med deg etter kurset. Vi prøver oss også på mye gøy repertoar, og du får verktøy til å finne ut av repertoar selv med hjelp av teknikkene vi underviser.

Når er du klar for å komme på helgeseminarene?

Du må kunne lytte til musikken, danse ochos flytende og ha noe mer repertoar under huden. Vi vil imidlertid aldri avvise noen som ønsker å komme på kurset. Hvor raskt du kommer på helgeseminarene avhenger av hva slags læringsprofil har du. Ønsker du å jobbe på den trygge grunnteknikken eller raskt prøve deg på nye teknikker og applikasjoner av den teknikken, dvs. vanskelig repertoar? Det er opp til deg. Alle våre helgeseminarer gir deg både grunnteknikk og nytt repertoar for å leke videre med de nye teknikkene. Vi pleier imidlertid å være så pass ærlige at vi sier at hvis du kun har tatt ett nybegynnerkurs uten å danse sosialt etter det bør du ikke komme på et helgeseminar.

Få enda mer ut av et kurs

Noen repeterer kurs om og om igjen, og det gjelder særlig nybegynnerkursene. Det finnes mange måte å ”bruke” et kurs. Vi skal her nevne to. Det ene er at du finner en partner du virkelig liker å danse med. Mange velger så å komme tilbake med nettopp den partneren og så bytter de ikke partner på kurset. Dette er en strålende måte å gå i dybden. Dere legger mindre vekt på sosiale danseferdigheter for isteden å gå i dybden på teknikken.

Mange oppdager at det er meget givende å komme for å danse i ”den andre” rollen, altså at du som mann kommer som følger eller at du som kvinne fører. Vi opplever gang på gang at dansere får aha-opplevelser hos oss når vi bytter på roller. Du vil se din vanlige føring/følging i et helt annet lys. På en måte blir det som om Tangoteknikken med stor forbokstav står i sentrum når vi bytter roller, og dessuten mener vi at enhver danser med ambisjoner må jobbe på dansen fra begge kanter.

Ta helt av!

Vi liker begrepet ”å ha noen kilometer i bena” om tangodansing. Det er mulig å danse 6-7 dager i uken i Oslo, og hvis du ikke kommer deg ut kan du alltid gjøre øvelser hjemme på stuegulvet. Vi anbefaler også at du tar alt du kan av kurs – hos oss og hos andre (selv om vi mener det er bra å ha en ”hovedlærer” som kan gi deg kontinuitet). Gi deg selv en ”personlig tangofestival” gjennom å komme på nybegynnerkurs og helgeseminar samme helg! Gå dessuten ut på kveldene for å praktisere det du kan. Reis på festival. Skriv og drøm om tango, og vi kan ikke legge tilstrekkelig stor vekt på hvor mye du kan få gjort med individuelle øvelser hjemme på stuegulvet. Vi sier at det er tre måter å lære seg å danse på, og det er å danse, så kan man danse, og til sist er det gjennom å danse. Dans!

Jeg er en meget habil danser

TangoTango har en unik måte å undervise bevegelse og kommunikasjon i dansen. Selv om vi har hatt dansere som har jobbet intenst i mange, mange år har vi så langt ikke fått høre at dansere ikke har fått tilstrekkelige utfordringer. Vi mener at vi kan belyse grunnleggende prinsipper i dansen på en måte som få andre får til. Dermed får du konkrete verktøy til å utvikle det grunnleggende og enkle som gjør dansen behagelig og vakker. Dessuten kan du bruke verktøyene til å fantasere fritt med repertoar og dynamisk musikalitet rundt de prinsippene vi løfter opp. Hvis du er usikker på om vi kan utfordre deg eller ikke skal du huske at vi har en pengene-tilbake-garanti for alle som møter opp på våre kurs.

Fra andre lærere

Allerede fra første kurshelg oppfordrer vi våre elever til å oppsøke andre lærere, og vi blir alltid glade når vi får møte nye dansere som kommer fra andre skoler. Nivåbeskrivelsene her burde gi et hint om hvor du hører hjemme. Vi vil imidlertid peke på at vi har hatt en rekke dansere som har drevet med tango i lang tid som velger å komme på nybegynnerkurs eller et neste trinn-kurs med oss, og de får stort utbytte av det. Har du bare begrenset erfaring anbefaler vi deg på det sterkeste å komme på et av disse. Vi har en unik måte å møte det grunnleggende i tangoen, og vi er helt overbeviste om at du vil få stort utbytte av å få det grunnleggende fra en annen synsvinkel. Likevel, har du danset i en tid skal du selvfølgelig føle deg velkommen på våre helgeseminarer!

Vi vil imidlertid også peke mot en slags pedagogisk kalddusj som noen får. Stort sett alle lærere sier at kommunikasjon er grunnleggende i tango og at de jobber med dette. Vår erfaring er at de som er blitt undervist i salida/basic step (kjært barn har mange navn – vi snakker om den åttetrinnsfiguren som altfor mange underviser) vil du ikke bare slite hos oss men du vil få problemer hvis du danser med noen på et sosialt dansegulv som ikke kan samme trinn som du kan. Tango er improvisert. Det er aldri slik at ”etter et trinn kommer det trinnet”. Alt skjer i kommunisert omfavnelse. Når vi begynner å danse (og vår undervisning er strukturert slik) holder vi om hverandre, puster sammen, tar et vektskifte, går videre til et sidetrinn, varierer skrittlengde etc., og slik bygger vi en sant improviserende dans helt fra de første trinnene. Hvis du kommer fra en annen læringstradisjon vil du oppleve vår intime måte å kommunisere på som meget utfordrende og interessant. Det kan hende at du finner ut at du faktisk ikke kunne så mye som du trodde. Det positive er imidlertid at du vil få verktøyene fra oss til å fordype deg i en kommunikasjonsmåte som gjør alt mulig.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.