PRACTICA OG TEKNIKK-KLASSE ER STENGT

Tidertangopractica i oslo

Teknikk-klasse: 18:30-19:30
Practica: 19:30-22
Du trenger ikke å delta på teknikk-klassen for å danse på practica.

Teknikk-klassen

Sesong: Hver torsdag til 8/6 (stengt 18/5)
Sted: I Love Dancing, Tollbugata 13
Tid: 18.30-19.30 (Tangopractica 19.30-22)
Pris: 200 kr eller etter evne (inkluderer etterfølgende practica).
Lærer: Magnus Andersson, men det kan forekomme gjestelærere
Påmelding: Ingen påmelding nødvendig. Bare kom!
Partner: Du trenger ikke partner.
Fornøydhetsgaranti: Hvis du ikke er fornøyd får du pengene tilbake.

Practica

Øv og dans hele kvelden! Du trenger ikke å delta på teknikk-klassen for å danse på practica.
Pris for practica: 100 kr eller etter evne.
Sted: I Love Dancing, Tollbugata 13
Tid: 19.30-22
Åpent: Hver torsdag til 8/6
Åpent for: Alle hyggelige og nysgjerrige mennesker som deg, uansett nivå
Vertskap: Vi har erfarne dansere på plass som verter. De skal ta ekstra godt vare på deg som er fersk. Etter hvert ønsker vi å ha hele fire verter på plass hver torsdag.

Teknikk-klasse

God teknikkøving samt en grundig musikalitetsforståelse er snarveien til å bli en suveren danser. I løpet av våre år som tangodansere har vi plukket opp og skapt en rekke øvelser som sammenfatter tangoens viktigste teknikker. Disse øvelsene er ikke nivåspesifikke. Vi bruker dem både i vår daglige trening og i våre nybegynnerkurs. Alle øvelsene er basert på en forståelse av tangoen som bygger på noen få enkle prinsipper, og hvis du praktiserer disse øvelsene vil du raskt utvikle deg som danser. Det er disse øvelsene vi går i dybden av på teknikk-klassen.

Er dette for meg?

Dette er en øvelses-/treningsklasse, og du vil bli utfordret på ditt eget nivå. Vi bruker altså øvelsene selv, og det er stadig nye aspekter å oppdage med dem. Du blir aldri ferdig med øvelsene. Øvelsene bør inngå i din daglige trening så lenge du ønsker å utvikle deg som tangodanser. Derfor er dette en klasse for den ferske danseren og for deg som har undervist tango i mange år.

Jeg gidder ikke å komme hvis det kan være ferske dansere i klassen

Skjerp deg! Spørsmålet må være om du er nysgjerrig på å gå i dybden av din egen dans. Ønsker du å lære noen enkle prinsipper som du kan bruke til å utvikle alle nivåer av dansen? Ønsker du å forfine og perfeksjonere det du kan? Ønsker du et større repertoar av uttrykk og en bedre musikalitetsforståelse? Øvelsene er ikke nivåspesifikke, og vi lover rikelig med aha-opplevelser og utfordringer selv om du er en superdanser.

Jeg er fersk og redd for at dette blir for vanskelig for meg

Du vil kunne henge med på det meste vi gjør, men du vil ikke ha tilstrekkelig med erfaring for å kunne integrere alt i din sosiale dans. Poenget med klassene er imidlertid at vi utvikler oss som dansere. Vi lærer å mestre teknikkene som gjør at du begynner å mestre alle tangoens elementer. Klassene (og særlig hvis du øver utenfor klassen) gir deg teknikken som gjør at du senere kan danse alt repertoar med musikalsk og lekende letthet.

Hvordan ser dere på tango-teknikken?

Tango kan reduseres til et fåtall grunnleggende prinsipper, og fra disse kan du bygge alt repertoar og uttrykk. Mye tangoundervisning handler om form. Det handler om å gjøre noe på en bestemt måte fordi det er slik man gjør det i en bestemt stil. Vi ønsker heller å lære deg bestanddelene i eksempelvis «energien» i gåteknikken, i spiralbevegelsen i den runde giroen eller i giroens geometri. Med hjelp av en sådan basal forståelse for de grunnleggende prinsippene kan du selv bruke teknikkene for å skape de former (stiler og uttrykk) du selv ønsker. Hvis du skjønner de underliggende prinsippene for tangoteknikken blir du herre eller frue over din egen utvikling. Dermed kan du skape dine egne øvelser, skjønne hva problemet er når du har en vanskelig tanda eller dekonstruere elementene i repertoar du ønsker å lære.

Ulike lærere sier så forskjellige ting. Hvem skal jeg lytte til?

Du skal stole på de lærerne som kan gjøre tangoen enkel for deg. Du skal enkelt forstå hvilke prinsipper læreren jobber med. Du skal også kunne utføre øvelsene etterpå uten hjelp av lærer, vite hvorfor du gjør dem, og etter hvert kunne utvikle egne øvelser.

Vil jeg bli en bedre sosial danser av å fokusere så mye på teknikk?

Selvfølgelig! Vi brenner for å forklare begreper som eksempelvis «flyt», «energi» og «kraft» med enkle termer. For oss er ikke dette metaforer, men de er produkt av konkrete teknikker som du kan forstå og begynne å beherske tidlig i din tangokarriere (og altfor mange «gode» dansere er ikke i nærheten av å beherske disse teknikkene, men de behersker kun ett eller et fåtall former/uttrykk). En middels god danser er avhengig av å finne noen som har omtrent samme grunnleggende bevegelsesenergi som seg selv for å få en god sosial dans, men den virkelig avanserte danseren kan alltid koble seg på partnerens bevegelsesmåte og derfra skape en dyp og inderlig tangodialog. Ellers er det vel innlysende at jo renere teknikk du har, desto mer presist kan du kommunisere med din partner. Hver bevegelse får en betydning og du minimerer forstyrrelser i kommunikasjonen.

Jeg liker ikke deres dansestil, så hvorfor skal jeg lære fra dere?

Alle avanserte dansere behersker øvelsene vi underviser fordi de er gode dansere. Øvelsene er ikke begrenset til vår dansestil, men hvis du mestrer teknikkene vi underviser kan du selv lære hvordan du ønsker å uttrykke disse – uansett det er segt og tregt, lett og luftig, klassisk strengt eller lekent med bena i taket.

Dere har også seks timer lange helgeseminarer. Hva er forskjellem mellom klassen og seminarene?

Seminarene er en helt rå måte å gå i dybden på spesielle temaer, og vi mener at det er sjeldent med slik undervisning. Vi angriper helgens seminar-tema fra alle tenkelige vinkler. Vi dekonstruerer, skaper øvelser, snakker teori og prøver oss fram slik at du får verktøyene til å beherske temaet i dybden. Teknikk-klassene gir deg øvelser og inspirasjon for din daglige øving (du er vel en ambisiøs tangodanser!), men klassene kan ikke gi deg samme dype forståelse for ett bestemt tema som seminarene. Teknikk-klassene vil imidlertid være en god forberedelse for seminarene, og omvendt vil seminarene gjøre at du bedre skjønner poenget med å bruke mye tid på de grunnleggende øvelsene vi underviser i teknikk-klassen.

Jeg er usikker og jeg syns dere bruke litt store ord om hva jeg kan få til.

Prøv! Du får pengene tilbake hvis du ikke syns at klassen er givende.