Flyer hvor Anne Marit har bart og Magnus har for mye sminke

Queertango er for alle. Det handler ikke om hvem vi liker å kysse eller hvem som bestemmer eller om hva som forventes av deg. Det handler dypest sett om å få lov til å være deg selv.

Må jeg være queer for å danse queertango?

Vi er opptatt av at queertango er for absolutt alle. I queertango leker vi med roller. Vi gir et likt privilegium til så vel kvinner som menn til å utvide det registret de har å spille med som mennesker. Du trenger med andre ord ikke å være verken homse, transe, skrulle eller noe som helst annet enn interessert for å ha utbytte av queertango. På den andre siden er det mange som har en sterk trang til å danse med mennesker av samme kjønn eller til å leke med sin egen kjønnsidentitet når man danser. Så, selvfølgelig er queertango noe som interesserer mange innen LHBT-miljøer, men vi er opptatt av at de ikke på noen måte skal ha enerett til queertangoen. Hva som kanskje er enda mer interessant er at hvis vi går i dybden på hva tango er så finner vi svarene nettopp innen vår måte å tenke queertango.

For oss ligger noe av kjernen av tango i nettopp queertango. På et overfladisk plan handler det om at alle skal få lov til å være seg selv, og at vi ikke nødvendigvis må følge bestemte kjønnsrollemønster. Vel, på en måte elsker vi å leke med det helt tradisjonelle også. Det er vidunderlig herlig å legge seg i armene til sin partner og bli tatt med på en reise i en kjær venns armer. Det er litt som å fly. ”Problemet” er bare at Magnus og Anne Marit liker denne følelsen like mye. På den andre siden er det vidunderlig å få lov til å gi denne gaven til noen; og dessuten finnes det jo noen av oss som til tider liker å bestemme, som liker å si at Sånn skal det være, og så blir det slik. Det er vel heller ikke bare menn som liker å bestemme, er det?

Men dette er kjedelig queer i våre øyne. Likevel er det viktig queer. Det er viktig å ikke begrense mennesker til hva bestemte roller rommer. Det er viktig at vi ikke blir nødt til å være på bestemte måter bare fordi det står et kryss i passet som sier at jeg har et bestemt kjønn. Likevel, tenk om vi kunne gå bak rollene helt og fullt! Vi mener at vi gjør dette hver eneste gang vi danser, og om du er nysgjerrig på hvordan bør du lese vår artikkel som heter Invitation to Movement. Dette handler om queertango, selv om vi ikke nevner det med ett ord. Queertango er hvordan vi tenker all bevegelse, og all bevegelse i tangoen skjer mellom to mennesker som skaper sammen.

Vi elsker å undervise Queertango. Spør oss om det!

Tangotango og queertango

Les om våre tidligere event med queertango.

Queertango i Oslo

I Oslo finnes det en egen tangoforening for queertango, nemlig Oslo Tango Queer. De arrangerer practica en gang i uken. Ellers kan du danse queertango hvor som helst. Vi er heldige fordi i Oslo er det ingen som ser rart på to menn som danser med hverandre (vel, hvis det er noen så har de forstand til å ti stille om det). Likevel er det hos Oslo Tango Queer det er lettest å finne dansere som har lyst til å danse queertango. De har også en festival hver høst som heter Friends, Fjords and Tango.

Queertango i utlandet

For å finne en større festival enn den eminente festivalen som OTQ arrangerer trenger du ikke å reise lenger enn til Stockholm. Charlotte Rivero er Sveriges queertango-dronning, og hun arrangerer en festival hver vår. Hennes tangoskole har dessuten er glimrende motto, nemlig «Roller i rörelse – Roles in motion»

Verdens største queertangofestival finner sted i Hamburg.

Queertango på nett

For deg som ønsker å lese mer om queertango er Wikipedias artikler korte men informative (engelsk, norsk)

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.