Helgen 27-29/9 slår vi oss sammen med spennende instruktører i tantra og eventyrtolkning og Magnus deler litt om mindfulness og kropp. Kurshelgen finner sted ved Ingjerstrand, rett utenfor Oslo, med flott utsikt over Bunnefjorden. Eventyrtolkningen gjør du individuelt. Resten av helgen er spesielt lagd for par, og vi håper kreativiteten deres settes fri i lidenskap og sensualitet.

Der er to kurspakker. Du kan ta bare en eller begge til redusert pris.

Sted: Bestemorstua, Ingjerstrand, 20 min fra Oslo.
Overnatting: 350.- pr.natt i køyeseng inkl.frokost. Begrensede soveplasser, så vær tidlig ute med bestillingen hvis du ønsker å overnatte på Bestemorstua. Ta med eget sengetøy.
Kjøpsvilkår: Full refusjon frem til 3 uker før kursstart. Delvis refusjon (50 % av kursbeløpet) etter dette. Ingen refusjon ved avbestilling en uke før kurset starter.

Kurspakke 1: Fortolkning av eventyr og mindfulness

Ved hjelp av eventyrtolkning får du tak i det som ligger i veien for ditt skapende liv, og betydningen av å følge sunne instinkter og å være i kontakt med ditt autentiske jeg. Denne workshopen passer for både kvinner og menn, par og single.

Tid: Fredag kl. 17 til lørdag kl. 14.30.
Pris: 1.100 kr/person (2.450 kr for begge kurspakkene). Måltider er inkludert (fokus på vegetarisk og økologisk med glutenfrie alternativer).
Instruktør: Åsne Margrete Reiten (eventyr) og en liten økt mindfulness med Magnus Andersson

Kurspakke 2: Tango, tantra, kroppens mindfulness

Her får du en introduksjon i tango med spesiell vekt på de relasjonelle og sensuelle aspektene av dansen. Vi lærer hverandre å kjenne gjennom tantraøvelser og viser dessuten hvordan du kan være nærværende og meditere sammen med partner kroppslig.

Tid: Lørdag kl. 15.00 til søndag 15.30.
Pris: 1.850 kr/person (2.450 kr for begge kurspakkene). Måltider er inkludert (fokus på vegetarisk og økologisk med glutenfrie alternativer).
Antall deltagere: Det er kun plass for seks par på tango/tantra-delen.
Singel: Du må melde deg på med partner.
Kjønn/legning: Dette er for alle par, uansett kjønn og legning.
Instruktører: Kjersti Helgeland (tantra), Anne Marit Ligaard (tango), Magnus Andersson (tango og mindfulness)

Spørsmål og kontaktperson

Monica Thanke e-post: thankemonica@gmail.com, tlf: 46402227

Ytterligere informasjon

Du finner informasjon om kursholderne under de respektive fanene.

Detaljert program

Kurspakke 1

Workshop med personlig tolkning av utvalgte eventyr gjennom tegning, meditasjon og mindfulness.

Fredag 27.september
17.00-20.30: Eventyr 1: “La Llorona”

Lørdag 28.september:
09.00-10.00: Mindfulness
10.30-12.00: Eventyr 2: “De røde skoene”
12.00-13.00: Lunsj
13.00-14.30: Eventyr 2 fortsetter

Kurspakke 2:

Intro-kurs tango, tantra og mindfulness.

Lørdag 28.september
15.00-17.00 Tantra
17.00-18.30 Middag
18.30-21.45 Intro-kurs Argentinsk Tango

Søndag 29.september

09.00-10.00 Mindfulness
10.00-12.00 Tantra
12.00-12.30 Lunsj
12.30-15.30 Intro-kurs Argentinsk Tango

Eventyrtolkning med Åsne Margrete Reitan

Vi vil bruke 2 av eventyrene fra den legendariske boken «Kvinner som løper med ulver» av Clarissa Pinkola Estes.  De to valgte fortellingene er La Llorona (den gråtende kvinnen) med tema “Rent vann, næring for skapende liv.” pluss De røde skoene med tema “Feller, tilbakevending til håndsydd liv, helsebot for forkrøplede instinkter” Vi vil bruke eventyrene som inspirasjon til å få tak i hva som ligger i veien for ditt skapende liv, og betydningen av å følge sunne instinkter og være i kontakt med ditt autentiske jeg. denne workshopen passer for både kvinner og menn, par og single.

Det inviteres til en personlig reise via eventyrene, meditasjon og en tegning av det som  som kommer opp i meditasjonen. Vi bruker farger og myke fettstifter for enkelt og effektivt fange opp symbolene og uttrykke det som fortellingen bringer frem i deg. Du trenger ingen tegnekunnskaper. Arbeidet vil foregå i sirkel, med både din egen, indre reise og deling som tydeliggjøring og forsterkning av prosessen. Kursleder vil også bruke sin erfaring som kroppsterapeut og det hele vil være «ferskvare- arbeid» hvor det som skjer i øyeblikket er det viktige og kroppens respons på dette.

Det er en fordel å ha lest de to fortellingene på forhånd, men det er ingen forutsetning da vi uansett starter workshopen med å lese eventyret. Du kan du lese mer om boka og bestille boka her eller kjøpe boka ved påmelding for 300.- inkl. porto. Du kan også kjøpe eller låne boka på kurset.

Workshopen ledes av Åsne Margrete Reiten. Hun er utdannet billedkunstner, kroppsterapeut (Rosenmetoden) og parterapeut og har siden 2005 holdt kurs i skapende arbeid. Hun har holdt årskurset «Kvinner som løper med ulver», basert på den kjente boka med samme tittel: 5 helger med fortellinger og myter som   innfallsvinkel til indre og skapende liv, samt har lang erfaring med kursvirksomhet og veiledning for offentlig sektor. I 2009 vant hun Porsgrunnsprisen for sitt arbeid med kultur og psykisk helse. Fra og med debutant-utstillingen som billedkunstner i 2001 har hun hatt en rekke separatutstillinger, utsmykninger og deltatt på kollektivutstillinger. Hun er medlem av NBK (Norske Billedkunstnere) og NRF (Norske Rosenterapeuters forening.

Tango – en kjærlighetsrelasjon

Tango er en relasjonsdans, og de engasjerte instruktørene, Anne Marit og Magnus er mer interesserte i menneskene de møter i tango enn i trinnene. I dette kurset vil dere lære å danse grunnleggende tango. Instruktørene kommer til å bruke sine favoritt-øvelser fra tango-undervisningen. Disse handler, på mange måter, om å la dere bli bedre kjent som par. Det handler om å se og å bli sett, om å holde og å slippe, om tillit, trygghet, tydelighet og initiativ. Og alt handler om å få kroppslige erfaringer og et kroppslig språk som kanskje sier mer enn ordene gjør. Samtidig vil Anne Marit og Magnus inspirere dere til samtaler om opplevelsene.

I et nøtteskall er dette et tangokurs for par som ønsker å bli bedre kjent. Det tar utgangspunkt i nybegynnernivå, men dere kan også være med om dere har mer erfaring med å danse tango eller annet sammen. Hvis dere ikke har tangosko så ta med behagelige sko som ikke lager friksjon mot gulvet, helst skinn eller glatte sko, ikke gummisåler.

Anne Marit Ligaard og Magnus Andersson har danset og undervist sammen i over ti år. Ved siden av å drive tangoskolen TangoTango er de begge terapeuter med en genuin interesse for både enkeltmennesker og par. Anne Marit er psykodramaterapeut og Magnus er (forhåpentligvis fra sommeren 2019) ferdig utdannet gestaltterapeut.

I tillegg til menneskeinteressen står musikken sentralt for Anne Marit og Magnus. Magnus har en utøvende karriere som pianist bak seg, en doktorgrad med videre forskningskarriere og annet. Sammen har de presentert tango-relaterte emner på internasjonale konferanser, men mest av alt er de opptatt av hvordan mennesker kan uttrykke dybdene i tangomusikken og livet forøvrig.

Les gjerne hva deres elever sier om dem: https://www.tangotango.no/kurs/elevstemmer/

Tantra med Kjersti Helgeland

Tantra er en spirituell vei der seksualiteten er integrert. Tantra handler om prosess, å være i bevegelse, og om å være med det som er, ikke med hvordan vi skulle ønske noe var eller tenker det burde være. Å akseptere og omfavne det som er, er nødvendig for å bevege oss videre. For seksualiteten kan dette åpne opp nye dører, både til erfaringer vi har fortrengt og opplevelser vi trenger å bearbeide, til et større potensial for livsglede, nytelse og ekstase.

Denne helgen vil du få noen smaksprøver på øvelser, og eksempler på hvordan du kan integrere tantrisk visdom i ditt liv. Vi vil utforske de tre prinsippene bevegelse, pust og lyd, og vi vil gjennomgå de feminine og maskuline aspekter, og se hvordan disse er til stede i hverdagen – så vel som i tangoen. Noen øvelser gjøres alene, andre med en partner, alle fullt påkledd.

Kjersti Helgeland er kurs- og foredragsholder og initiativtaker til Nytfestivalen. Hun har utforsket tantra siden 2012 med en rekke ulike lærere, og har Seksuell helse og seksualitetsundervisning fra OsloMet. Kjersti brenner for å skape større åpenhet om seksualitet og åpne det seksuelle rommet så vi kan utforske en større del av vårt seksuelle potensial.

Kroppens mindfulness for par

Mindfulness handler om å være mer tilstede i verden, og når føler vi mer at vi er tilstede enn når vi er sammen med andre, kanskje til og med en kjærlighetspartner? I dette kurset tar Magnus utgangspunkt i mindfulness-øvelser for par. Noen øvelser er kreative oversettelser av klassiske mindfulness-øvelser for individer og andre øvelser henter han fra tango.

Magnus Andersson har meditert daglig i mange år. Han har en omfattende utdanning som mindfulness-instruktør, har doktorgrad i stillhet i musikk, jobber som gestaltterapeut og er interessert i det stille rommet som finnes bortenfor alle tanker.

Han driver Meditasjon for alle: https://www.meditasjon-oslo.no/

Her finner du hva hans elever sier om undervisningen: https://www.meditasjon-oslo.no/magnus-andersson/

Veibeskrivelse

Sted: Bestemorstua ved Bestemorstranda.

Bil: Fra E18 ta av mot Ingierstrand ved Fiskevollen. Ta til høyre inn på Ljansbrukveien og følge denne ca 1,7 km, deretter ta inn på Ingierstrandveien og følg denne ca 850 m. Her er det en parkeringsplass, og man kan parkere her og gå ca 100 m til hytta. Det er også mulig å kjøre helt frem til hytta.

Kollektivt: Ta tog til Kolbotn stasjon og buss derfra merket Svartskog. Gå av på Bestemorstranda. Bussen går bare på hverdager. Vi kan ordne transport til/fra Kolbotn stasjon lørdag og søndag dersom det er ønskelig.