argentinsk tango i oslo

Før kurs

Sted

Sjekk kurssiden! Vi underviser forskjellige steder: https://www.tangotango.no/kurs/oslo-nybegynnere/

Hvis det er problemer med å finne frem kan dere ringe 922 936 20 fram til kursstart.

Sko

Mange lurer på hvilke sko de skal bruke. Det må være rene innesko som ikke setter merker i gulvet. Det er ikke nødvendig å komme med klassiske tangosko. Bruk hva du har, det viktigste er at du har sko som er behagelige.

Vi ønsker dog at du tenker på en ting. Prøv å finn noe som sklir litt på gulvet. Dette er særlig viktig for kvinner, men vi anbefaler også mennene på kurset å ta en ekstra runde i skoskapet. Idealet er såler som glir lett på gulvet. Det viktigste er at det ikke er såler som «setter seg fast», så skinn er absolutt best. Dette er viktig for at man skal kunne snurre uten å skade knærne. Hvis du tror at dine sko er for ”langsomme” (at de ikke sklir godt nok) kan du ta med en strømpe (nylon eller vanlig) for å tre over skoen. Det høres kanskje litt rart ut men det fungerer fantastisk! Det er også noen som bruker også gaffa- eller sportsteip under vanlige sko for å få dem til å skli bedre.

Om du har høye eller lave hæler er en smakssak. Videre anbefaler vi å unngå sko med spisse snuter. Det gjelder både kvinner og menn. Hvis du ønsker å vite mer kan du lese vår artikkel om føtter anatomi og sko. I bunnen av artikkelen finner også oversikt over hvor du kan kjøpe dansesko i Oslo.

Hvis du ønsker å kjøpe spesielle sko er det to steder i Oslo du kan gjøre det:

Det er lenge siden vi var på noen av disse butikkene, men den gang fikk vi bedre hjelp på Doda og de hadde et bedre utvalg.

Klær

Klærne bør som skoene være behagelige å bruke og det er en fordel om man kan bevege seg relativt fritt i dem. Dermed er det smart å styre unna lange eller trange skjørt, og annet som hindrer bevegelsen. Noen liker ola-bukser, andre skjørt og nettingstrømper. Ta noe som er behagelig for deg. Ikke vær redd for å kle deg opp fint, men vær heller ikke redd for å trekke på deg treningsbuksene. De fleste velger å komme i hverdagsklær.

Mot

Mange er redde for at de skal være urytmiske eller ikke «få det til». Etter vår erfaring er det ingen grunn til bekymring. Alt kan læres og ingen er perfekte, ikke engang verdens beste tangodansere. Tango er en mangefasettert dans hvor du kan bruke hele din personlighet. Noen har et skarpt hode med forståelse for strukturer, andre har myke kropper, noen lærer seg raskt til å lytte til sin partner, og en annen har sterkt uttrykk i sine bevegelser. Det aller viktigste er at du kommer med et åpent sinn og et ønske om å lære. Uansett hva du har – og du vet det neppe før du har prøvd deg på gulvet – så er vi overbeviste om at du har viktige og vakre kvaliteter på din spesielle måte. Vi gleder oss til å hjelpe deg til å finne disse kvalitetene på dansegulvet.

Hvis du fremdeles føler deg usikker kanskje du vil lese noen andre spørsmål og svar?

Ellers påminner vi om at våre websider har en del artikler, henvisninger til YouTube-klipp og annet spennende om tango.

Hjertelig velkommen på kurs!

Magnus og Anne Marit

1 svar
  1. inger graff
    inger graff says:

    Hei. Nå har jeg vært på et helgekurs med argentinsktango. Det var anderledes enn danseskoletangøo, og jeg vil lære dette. Kan dere hjelpe meg? Er 60 og ca 173 høy( om det er relevant) og singel. tror ikke jeg har noen å ta med desverre. Kan dere fikse det også? på nyåret kanskej?
    Hilsen inger 92267785

    Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.