Teambuilding for organisasjoner og næringsliv

teambuilding med argentinsk tango«Engasjerer du oss vil vi engasjere dere.»

Stikkord

Kommunikasjon, oppvisninger, holdninger, kroppsspråk, følelser, teambuilding, latter, rollespill

Det viktigste

Vi kan skrive oss i hjel om hva vi ønsker å gjøre, men det hjelper ikke. Først må vi vite hvem du er. Våre opplegg for bedrifter og organisasjoner er unike. Det er deres behov og egenart som står i sentrum når vi skaper programmer.

Hva er tango?

Tango er en improvisert dans. Enhver bevegelse er kommunisert, diskutert og følt mellom danserne. I et så nært samarbeid blir floskelen når to blir til ett bokstavelig gyldig. Det fysiske er kun kanalen vi går igjennom. Kommunikasjonen involverer oss som hele mennesker. Langt mer står på spill enn bare bevegelse, og tangodanserens kompetanse er dermed ditto omfattende.

Hva kan tangodansere gjøre for dere?

Når vi engasjerer mennesker gjennom dansen vil alltid relasjoner, identitet og lytting stå i sentrum. Dansen vil alltid farges av hvem vi er, selv om vi ikke har noen danseerfaring overhodet fra tidligere. Dansen gir oss også verktøy til å prøve ut andre måter å være seg selv og å forholde seg til andre i alskens sosiale settinger. Tangoen er velegnet til å bruke som verktøy for å lære nye mennesker å kjenne, for å se andre mennesker i et nytt lys, for å utfordre egne grenser, for å stadfeste egne grenser, for å se nye perspektiver på kommunikasjon, for å utfordre sine begreper om kreativitet, for å gi verktøy til avspenning, og til en hel rekke andre ting.

Hvordan bruker man tangodansere?

Det mest åpenlyse er at man lar tangodansere danse. Likevel er det alltid noe mer enn kun dans med våre forestillinger. Vi vil alltid si noen velvalgte ord om hvorfor vi danser slik vi gjør, og dette vil være avhengig av hvem vi danser for.

Hva mer da? Man bruker tangodansere til å bli beveget av gjennom å være vitner til deres fysiske samtale om livet. Man bruker tangodansere til å få andre mennesker til å se hverandre, til å utfordre sin identitet og sine innvante rollemønster. Vi hjelper til med å utvikle kommunikative ferdigheter i arbeidslaget, til å få ukjente mennesker til å le sammen og å lære kjenne hverandre på en langt mer spennende måte enn å spørre ”…og hvilken er din posisjon i vår organisasjon, da?” Man bruker tangodansere for å bryte is. Man bruker oss til å framkalle en latter. I leken gjennom tangoen kan vi stille spørsmål og ta opp temaer som kan oppfattes som følsomme ellers. Det er vidunderlig hva som kan skje i armene til et ukjent eller et kjent menneske.

Hvem kan bruke tangodansere?

Absolutt alle! Alle med sans for livet og skjønnhet vil finne glede i våre oppvisninger. Teknikkene vi bruker for å få andre til å agere er inspirert av vår tangokunnskap, men de forutsetter verken at man kan noe om tango eller at man har en perfekt utviklet dansekropp. Vårt mål er å møte mennesker der de er, så vel bokstavelig som åndelig.

Uansett om vi kommer til en bedrift som driver med gravemaskiner eller sykepleiere kan tangoteknikkene brukes. De er til for å få mennesker til å snakke sammen på ny måter. Teknikkene er ikke relatert til kjønn.

Alle kan nyte godt av våre opplegg, og husk at vi alltid skaper våre opplegg unikt for dere. Nettopp fordi vi mest av alt ønsker å utfordre dere er vi ekstra bevisst på vårt ansvar til å gi rammer slik at deltagerne respekterer hverandre mer gjennom å delta i våre aktiviteter.

Kunnskapsporteføljen:

Det viktigste er selvfølgelig vår kompetanse som tangodansere med et intenst samarbeid siden 2007. Vi ser oss ellers som rike mennesker med brede interesser, og så vel våre informelle som våre formelle kompetanser har vært vesentlige i ulike sammenhenger når vi har skapt programmer:

 • En doktorgrad i musikk (historie/filosofi)
 • Noen år med psykodrama/psykoterapiutdannelse
 • En pilateslærer
 • En profesjonell pianistkarriere
 • Utstrakt forelesningsaktivitet i flere forskjellige emner på universitet og høyskoler samt i populærkulturelle sammenhenger
 • Erfaring av en rekke andre danser
 • Flerårig meditasjonspraksis
 • Vi har alltid på en eller annen måte jobbet med undervisning som del av våre jobber
 • Universitetsstudier i sosialantropologi og estetikk
 • Sene netter i selskap med Beckett, Joyce, Strindberg, Askildsen og Tolstoy

Hva vi er blitt brukt til tidligere:

 • ”Jeg føler hunden min bedre!” sa en av våre deltagere etter at vi hadde undervist tango for blinde. Tango handler sannelig om langt mer enn en dans.
 • Vi har fått en gjeng internasjonale forskere innen musikk til å føle de musikalske prinsippene de ellers kun møter som tekst i sine artikler.
 • Vi har ”underholdt” studenter i Oslo imens de inntar fredagspilsen gjennom å snakke om hvordan tangoen ikke bare belyser vårt verbale språks grenser, men hvordan vår oppfattelse om hva språk overhodet er blir utfordret og utvidet gjennom å forundres over hvordan tangoen fungerer.
 • Vi har forsket om tango, kreativitet og språk og publisert vårt arbeid på internasjonale konferanser.
 • Vi har jobbet med roller og identitet i utallige situasjoner, og kanskje aller mest tydelig er det når vi har jobbet med Queer tango.
 • Vi har holdt tale til en danser vi ikke kjente kun på bakgrunn av hvordan hun som danser hadde beveget oss.
 • Vi har undervist fysioterapeuter i grunnleggende kroppskunnskap, vi har snakket om relasjoner for samlivseksperter og vi har snakket med leger om vekten av at helhetlig menneskesyn. I tangoens verden blir rollene lett omvendte.
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.