magnus tango danser osloMagnus har stor appetitt på mat, livet, lærdom, og ikke minst på kunnskap om og i kroppen. Han begynte sitt arbeidsliv som konserterende pianist etter musikerutdannelse på Norges Musikkhøgskole. Ved siden av formidlende konsertkåserier arbeidet han mye med dans under sin pianokarriere, bl.a. som pianist for Nasjonalballetten.

Etter pianoutdannelsen tok han også hovedfag som musikkviter. Det ble senere en doktorgrad av det arbeidet. Deretter tok han konsekvensene av at mennesket ikke er laget for å sitte på rumpa foran et skrivebord, og han dro til Toronto for å ta en utdannelse i Pilates. Han har også prøvd seg i en rekke andre danser, men innsett at det er tangoen som er hans pasjon. Ved siden av dansen har han bl.a. arbeidet i mange år som musikkritiker (bl.a. Morgenbladet og Ballade.no), journalist og undervist musikkhistorie, piano, musikkformidling, hatt skrivekurs og gjort mye annet rart.

Fra våren 2011 går han tilbake til Norges Musikkhøgskole for å forske om utøving. Han blir institusjonens første post-doktor.