fire menn som vil lære tango

Hvor er alle menn?

For tiden har vi en altfor lang venteliste med damer som ønsker å lære å danse tango. Vi har imidlertid noen forslag på hva dere kan gjøre.

Forklar for menn at tango er enkelt og ufarlig, og at det er attraktivt med dansende menn

Nesten alle vi snakker med tror at tango er en uhyrlig vanskelig dans, og mange menn kommer seg aldri på kurs fordi de er redde og har prestasjonsangst. Vi har skrevet en artikkel rettet mot menn der vi prøver å forklare at det ikke er så vanskelig, og der vi også sier noe om hvilken stor gave det er å danse med en kvinne. Spre den gjerne til venner og kjente som sitter på gjerdet i forhold til å tørre å bli med på kurs. https://www.tangotango.no/2012/08/single-menn/

Vær kreativ med hvem du spør

Du har sikkert tenkt på hvilke venner og kollegaer som kan være med på kurs. Ta en runde igjen og vær frimodig med hvem du spør. Men tenk også litt uortodokst. Vi har eksempelvis hatt de fleste tenkelige familierelasjoner som tangopar.

Dans mannsrollen eller dans begge rollene

Dans mannsrollen eller finn en partner du kan bytte rolle med i løpet av kurset (vi kan hjelpe deg med dette). Mange kvinner som lærer å føre oppdager at det er gøy. Dessuten blir du faktisk en god danser raskere enn om du danser den tradisjonelle kvinnerollen. Det er enkelt å «oversette» føringen til den følgende kvinnerollen, men ikke omvendt. Det er også sånn at dette med det store kvinneoverskuddet jevner seg ut på nivåene etter nybegynnerkurs. Her kan du finne litt inspirasjon til å bli fører i tango: https://www.tangotango.no/2015/10/bli-bedre-danser/

Vi er privilegerte som får lov til å undervise tango, men vi er også lei oss for at vi ikke kan gi plass til alle som har lyst til å danse. Vi håper inderlig at vi får seg deg på dansegulvet og i mellomtiden takker vi for tålmodigheten.

Vennlig hilsen,

Anne Marit og Magnus

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.