Its raining men – Not!

Alle har alt å vinne på å danse tango!

Vi skjønner ikke hvorfor menn er så treige med å melde seg på tangokurs? Å danse tango er noe av det mest fantastiske en mann kan gjøre så både for seg selv og for sin partner. Er du i et fast forhold er det neppe noe vakrere du kan gjøre for din partner enn å danse med henne. Selv om du er singel er det du kan gi minst like vakkert. Det er en ubeskrivelig følelse å holde en fremmed kropp i sine armer. Det er et møte som gjør at alle klisjeene om tango blir levende. Det er en gave til deg selv, og det er en sublim gave til din partner. Dermed får du tilbake like mye som du gir. Skjønner du? Alle vinner! Menn, kom dere på kurs med oss!

Å føle seg attraktiv

Vi vet ikke noen annen plass hvor menn får lov til å føle seg så attraktiv som på et dansegulv. Kvinner rett og slett elsker dansende menn. Alt du skal gjøre er å holde om en kvinne, gi henne oppmerksomhet og lede henne i noen meget enkle trinn. Du trenger bare å prøve for å få det til, mens hun på sin side umiddelbart vil kjenne din vilje til å gi henne oppmerksomhet.

Ikke prøv deg nå med noen innvendinger om at tango er komplisert. Anne Marit pleier å si at tango er den mest mannevennelige dansen som finnes, fordi du skal ikke lære noen fancy hoftevrikkinger eller komplisert repertoar. Det er du som bestemmer repertoaret. Du danser ut fra ditt eget ferdighetsnivå. Tro oss, tango er enkelt og vi har til gode å møte en mann som ikke kan lære dansen.

Nærvær – ikke kompliserte trinn

Ikke overbevist? Mer konkret er tango en improvisert dans hvor trinnene er meget enkle. Vi går fremover og til siden, og etter mye erfaring begynner vi å gå bakover også (kvinnene går bakover helt fra begynnelsen). Din oppgave er ikke å gjøre noe vanskelig. Det er heller ikke de dramatiske trinnene som gjør at du når fram til din partner. Din oppgave er å være nærværende, å gi din oppmerksomhet til henne, å gi henne en mulighet til å uttrykke noe inderlig i det enkle. Måten du gjør det er gjennom å holde om henne og å gå sammen med henne.

De aller fleste mennene som begynner å danse tango blir meget overraskede over at de faktisk liker å danse! Tango treffer på utrolig mange forskjellige måter, og det er umulig å si hvordan dansen vil treffe deg. Når Magnus prøvde seg på tango hatet han å improvisere. Han var god på å plukke opp formler, og hvis han bare fikk lov til å gjenta samme figur eller følge en bestemt koreografi klarte han seg godt. Men han hatet altså å selv være kreativ i å skape trinnene i dansen. Likevel var det nettopp det improvisatoriske det første ved tangoen som han ble forelsket i. Gjennom dette følte han at han fikk et språk for å konversere med andre mennesker på en måte han aldri før hadde opplevd, og han fant måter å uttrykke seg på som han ikke visste at han hadde. Man kan si at han ble mer av seg selv når han fant tangoen. Vi har hørt utallige slike historier. Mennesker lar seg treffe av tango!

Hva nå?

Når du kommer på kurs med oss vil vi gjøre alt vi kan for å gi deg helt konkrete oppgaver å løse som gir deg en mestringsfølelse. De kommunikative aspektene vil bli helt konkret uttalte, og alt det fine vi har snakket om her vil du få verktøy for å kunne oppleve. Hvis du har noen som helst spørsmål eller trenger flere argumenter for hvorfor nettopp Du burde danse tango er det bare å legge igjen en kommentar her på sidene. Aktuelle kurs finner du i høyrespalten, og på våre kurssider finner du kursbeskrivelser og annen nyttig informasjon.

Hva med single kvinner

Er du kvinne og har lest så langt som dette føler du deg kanskje litt fortvilet. Hvordan skal det bli plass for deg på kurset når køen er så lang? Det er slett ikke håpløst! Det skjer alltid mye, og særlig rett før kursene. Ta kontakt for å bli satt på venteliste. Vi blir ofte forundret over hvor langt ned på ventelisten vi kommer i vår partnerjakt. Du finner også noen kreative forslag for hvordan du finner partner hvis du leser vår Singelpolicy.

For de som nå er litt irriterte

Til sist må vi si at vi er bevisste at denne artikkelen er forferdelig heteronormativ. Vi ønsker et fargerikt dansegulv, og vi både danser og promoterer gjerne en tango hvor absolutt alle skal føle seg velkommen. Det vi har skrevet her er likevel uttrykk for holdninger/ønsker vi finner hos den gjennomsnittlige danseren hos oss.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.