argentinsk tango i oslo

Singelpolicy

Nybegynnerkurs

Menn: Dere får umiddelbart plass såfremt kurset du ønsker å bli med på ikke er fullt.
Damer: Det er venteliste. Vi anbefaler at du spør venner, kollegaer og familie om å bli med som partner. Likevel, vi skjønner at ikke alle finner noen i sitt nettverk, så bare bruk vårt ordinære påmeldingsskjema for å stille deg på venteliste. Når du krysser av at du ikke har partner vil du få informasjon om hvordan ventelisten fungerer.

Gå til: Påmeldingsskjemaet.

Åpent nivå

Her er det jevnere fordelt mellom damer og menn, så det er ikke umulig å få partner. Likevel, vi anbefaler at du spør tangovenner som du har truffet på kurs og på sosial dans. Det er en trygghet for deg at du vet hvem du får som partner, og kanskje det dessuten er noen som har lyst til å øve sammen med deg etterpå.

Hvorfor kun par

For å gi våre deltagere så mye danseglede som mulig, tar vi kun inn dansere i jevne par. Når det går jevnt opp kan vi legge all vår konsentrasjon på å hjelpe deg til å bli en bedre danser.

Kreativ løsning!

Noen kursdeltagere har funnet partner på forumet til Sukker.no. Vi husker spesielt en som sa tydelig ifra om at hun ikke var interessert i å få seg en kjæreste, men at det kun dreide seg om tango. Hun fikk mange svar!

Fra dejtende venner har vi hørt at også Tinder og Happn blir brukt for å finne dansepartner.

Tango og sjekking/flørting

Tango er en vidunderlig måte å bli kjent med seg selv og med andre mennesker. Det er en oppdagelsesferd i din kropp og i din psyke. Vår erfaring er at det stort sett er meget trivelige folk som danser tango – og det mener vi på fullt alvor! Dessuten er mange av disse single, og dermed er miljøet attraktivt hvis man er på sjekkern.

Hvis du kommer på kurs er det bra å vite noe om hva du kan forvente av miljøet. Det er viktig å vite at kodene på og rundt tangogulvet er strikte. I dansen kommer mennesker svært nær innpå hverandre, og dermed er behovet for tydelige grenser stort. Vi omgås hverandre på langt mer elegante og subtile – og vi vil gjerne si mer interessante også – måter enn man gjør på byen.

Mange kvinner opplever tango som en trygg måte å treffe menn på. Man kan være nær hverandre, men det er ikke sosialt akseptert å komme altfor tett før man kjenner hverandre godt nok til å være tett på hverandre også utenfor dansegulvet. Menn må respektere dette. De må være ekte gentleman og sette kvinnen i fokus – uansett om de ønsker å flørte med henne eller ikke. For de som skjønner dette og aksepterer det er dansegulvet et vidunderlig sjekkested. Du kan møte venner, danse og leke syv dager i uken, og alt begynner med et dansekurs.

Kanskje er du også interessert i disse spørsmålene og svarene:

Må man være kjærester for å danse tango?

Må det være en mann og en kvinne i et tangopar?

23 replies
 1. Katarzyna Pilarczyk
  Katarzyna Pilarczyk says:

  Jeg kom til Norge ganske nylig. Jeg danset litt i Polen. Jeg deltok på tangokurs for nybegynnere. Jeg har ikke en treningspartner. Jeg vil gjerne møte noen jeg kan lære mer. Jeg er 44 år.

  Svar
  • TangoTango
   TangoTango says:

   Hei Katarzyna,
   Så gøy at du har lyst til å lære tango fra oss. Normalt sett prøver vi å hjelpe til med å finne partner, men i disse korona-tider gjelder jo en-metersregelen, så det er ikke mulig for oss å hjelpe deg med partner. Dersom du ønsker å stå på venteliste kan du gjerne fylle ut skjemaet her: https://www.tangotango.no/kurs/pamelding/
   Da får du litt info om hvordan det normalt sett fungerer.
   Håper å se deg på kurs hos oss!

   Svar
 2. Eli
  Eli says:

  Hei, jeg har lyst å melde meg på nybegynnerkurset 8-9 juni, men mangler partner. Er ca 40 år og 166 høy. Hadde vært hyggelig om det var en sporty mann der ute som kunne tenke seg å danse med meg en helg. Eller om kursarrangørene evt kan fremskaffe en passende partner til meg.

  Svar
 3. tangotango
  tangotango says:

  Hei Susanne! Vi setter deg gjerne på venteliste. Det er to foran deg i køen for januarkurset. Det er på grensen, så den sikreste muligheten for å komme med på kurs er om du finner partner selv. Likevel: vi setter deg gjerne på venteliste. Skriv gjerne mail til: info@tangotango.no for å bekrefte at du ønsker å stå på listen.
  Håper å få se deg i januar!
  Magnus og Anne Marit

  Svar
 4. susanne
  susanne says:

  Hei, vil gjerne være med på fortsettelseskurset andre helgen i januar men mangler partner. Noen her som mangler følger?

  Susanne

  Svar
 5. tangotango
  tangotango says:

  Hei Vidar!

  Det er supert at du ønsker å lære deg tango, og særlig at du har lyst til å lære fra to sjeler som brenner for dansen! Vi skal gjøre alt for at din helg blir uforglemmelig! Vi har partner til deg hvis du ønsker å komme. Det er oftest flere følgere/damer enn førere/menn som ønsker å komme på kurs. Likevel tar vi bare inn jevne par slik at alle skal få maksimal danseglede! Vi har ledig plass i desember og i januar. Skriv til info@tangotango.no hvis du bestemmer deg for å komme på kurs med oss!

  Vennlig hilsen fra Magnus og Anne Marit

  Svar
 6. Vidar
  Vidar says:

  Hei!

  Jeg er en blid og sprek mann på 41 år. 181 høy. Ønsker å lære meg tango, men har ingen partner. Det kan være aktuelt med et nybegynnerkurs i desember eller på nyåret. Finnes det en dame som vil danse med meg? 🙂 Helst i Oslo eller Bærum. Send meg gjerne noen ord her eller på epost: vidarjb@hotmail.com

  Svar
 7. tangotango
  tangotango says:

  Hei Lina!
  Jeg skrev et forferdelig langt svar til deg, men det ser ut til at du oppga feil adresse. Her er hva vi skrev:

  Tusen takk for at du spør! Nå kanskje du får svar på mer enn du spør om, men mailet fra deg fikk meg å endelig skrive et utkast til noen standardsvar som trenger å stå på websidene.

  Skriv tilbake hvis det er noe mer vi kan gjøre for deg!
  Håper virkelig å se deg på kurs hos oss!

  Magnus og Anne Marit

  Hva kan du etter et kurs med TangTango?

  Vi underviser kun intensive helgekurs for nybegynnere. Grunnen til det er at du trenger noen timers erfaring før det gir mening å komme seg ut for å danse sosialt. Vårt mål med våre helgekurs er å gi deg tilstrekkelig med erfaring, kunnskap om bevegelseskommunikasjon og repertoar for at du skal få mot til å prøve deg med andre dansere.

  Hva skjer så etter nybegynnerkurset?

  Vel, det viktigste er at du kommer deg ut for å danse sosialt, men her gjelder spørsmålet videre kursing. Tango er en livslang læring. Vi har dansere som har drevet på i mange år som kommer på våre nybegynnerkurs og som får nye ting å terpe på med deres grunnteknikk. Andre velger å gå direkte fra nybegynnerkurs til fortsettelseskurs. Atter andre velger å ta begge deler. Hva skal du velge? Velg ut fra legning. Vil du utfordre deg med mer grunnleggende grunnteknikk? Ta i så fall nok et grunnkurs. Eller ønsker du å jobbe med nye teknikker? Alle våre fortsettelseskurs gir deg både grunnteknikk og nytt repertoar for å leke videre med de nye teknikkene.

  Ok, så dere ønsker at jeg velger fritt, men ærlig talt, kan jeg tilstrekkelig mye for å komme på fortsettelseskursene?

  Vi pleier å si at hvis du kan leke med ochos og har litt mer repertoar under huden, og hvis du dessuten kan variere din dans musikalsk, da er du velkommen på fortsettelseskurset. Vi pleier også å være så pass ærlige at vi sier at hvis du tar et nybegynnerkurs uten å danse sosialt etter det bør du ikke komme på et fortsettelseskurs. Du vil mangle erfaring for å få særlig mye ut av det. Likevel, vi vil aldri hindre noen å komme på kursene, og vi vil alltid gi deg så mye hjelp vi rekker.

  Les gjerne mer på denne siden også: https://www.tangotango.no/kurs/veien-videre-etter-tangokurs/

  Svar
 8. tangotango
  tangotango says:

  Hei Samuel/Samy!

  Vi kan absolutt finne en partner til deg. Som oftest er det et stort overskudd av damer uten partner som ønsker å komme seg på kurs. Hvis du blir med får du ikke bare en god opplevelse gjennom dansen, men du gjør også en kvinne glad!

  Hvilket kurs tenkte du? Vi har fremdeles plass i desember, så hvis du ønsker å komme på det er du hjertelig velkommen! Imidlertid trenger vi å vite hvilket kurs du ønsker å komme på fordi for oss er det meget viktig at det går jevnt opp i par.

  Si fra hvilket kurs du ønsker å komme på så skal vi sørge for at du får melde deg på.

  Vennlig hilsen fra Magnus og Anne Marit

  Svar
 9. Samuel Shegir
  Samuel Shegir says:

  Hei!
  Jeg er man på 35 år,har danset salsa og sving men ønsker meg å danse tango ,siden til neste år skal jg reise til sudamerika.
  Jeg mangler partner:( vil gjerne stå på gjesteliste,

  Svar
 10. Samy Sheqiri
  Samy Sheqiri says:

  Hei!
  Jeg er man på 36 år,har danset salsa og sving men ønsker meg å danse tango ,siden til neste år skal jg reise til sudamerika.
  Jeg mangler partner:( vil gjerne stå på gjesteliste,

  Svar
 11. tangotango
  tangotango says:

  Vei Venke!
  Du er selvfølgelig hjertelig velkommen på tangokurs med oss! Si fra hvis du ønsker hjelp med å finne partner. Desemberkurset har allerede en lange venteliste, men du kan jo alltid prøve deg. Ellers er det bare at du sier fra hvis det er noe vi kan gjøre for deg. Kanskje deres band trenger noen dansere å samarbeide med…

  Svar
 12. Venke Fredriksen
  Venke Fredriksen says:

  Jeg spiller argentinsk tango i et orkester, og har også vært innom dansen, for mange år siden. Nå ønsker jeg et nybegynnerkurs, i argentinsk tango, for å kunne begynne å danse litt igjen. Ikke bare spille.

  Svar
 13. Per Sandvik
  Per Sandvik says:

  jeg har meldt meg på kurst nybegynnere 29.april 1. mai. Jeg har tatt flere kurs før, her i Tønsberg og Oslo, men mangler rutine. Jeg er 64 år, 182 cm, slank, veltrent og ungdommelig.
  Jeg har danset mye selskapsdans og swing i mange år.

  Svar
  • Karin
   Karin says:

   Hei Per
   Jeg var med på et festlig nybegynnerkurs sist helg i Oslo. Fremover har jeg antakeligvis ingen dansepartner. Derfor sender jeg noen ord til deg. Er du interessert i flere begynner-kurs?

   Hilsen fra Karin
   ka-beck@hotmail.com
   (Oslo-jente som bor i Sandefjord)

   Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Er du kvinne og har lest så langt som dette føler du deg kanskje litt fortvilet. Hvordan skal det bli plass for deg på kurset når køen er så lang? Det er slett ikke håpløst! Det skjer alltid mye, og særlig rett før kursene. Ta kontakt for å bli satt på venteliste. Vi blir ofte forundret over hvor langt ned på ventelisten vi kommer i vår partnerjakt. Du finner også noen kreative forslag for hvordan du finner partner hvis du leser vår Singelpolicy. […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.