tango nuevo med sebastian arce og mariana montes

Toleransen og åpenheten var større før

Det har skylt en konservativ bølge over tangoen de siste årene. Musikken går mer og mer mot Gullalderen og normen er tett og smått. Da vi begynte å danse tango mener vi at det fantes en større åpenhet for forskjellige typer dansere og uttrykk.

Vi begynte å danse fordi vi ønsket å uttrykke oss. Dessuten elsker vi mye forskjellig slags musikk, og vi har lyst til å uttrykke mye mer enn det tradisjonelle i en tett tangoomfavnelse. Vi blir sikkert ofte sett på som litt rare, fordi vi digger cortinaene («pausemusikken» mellom tandaer) så mye at vi ofte danser til dem. Tingen er at vi ikke kan la være fordi Duke Ellington, Abba, Oscar Peterson, eller hva det nå er som spilles, snakker så tydelig til kroppene våre at vi bare bevege oss.

Chico/Eugenia og Sebastian/Mariana

Vi syns det er interessant å se hvordan dansen har utviklet seg de siste årene. Hva gjelder det tekniske nivået blant toppdanserne er det til det bedre, men dansen har også lukket seg. Kanskje vi skriver mer om dette senere. I mellomtiden har vi bare lyst å dele to fine klipp med tango nuevo-dans på en måte som ikke blir danset i dag. Det handler dels om at denne fine musikken litt for sjelden blir brukt, men det handler også om en lekenhet vi sjelden ser i dag. Det handler om at det de gjorde for ikke mer enn 15 år siden den gang representerte noe kontroversielt og en utvidelse av både repertoar og teknikk i tango.

Både Chicho og Sebastian har utviklet seg mye siden denne tiden, men vi beundrer frimodigheten de danset med. Eugenia, som Chicho danser med, har en meget sterk uttrykkskraft som Chicho må jobbe hardt for å kanalisere og tøyle. Mariana er en utrolig tekniker som dessuten lytter dypt til musikken. Begge parene, og særlig Sebastian/Mariana, gjør ting som sjelden blir gjort i dag og som sikkert de fleste den gang så for første gang. Men det vi synes er virkelig interessant med dette er at det meste de gjør bygger på enkle tangoprinsipper. Det er ikke noe annet rart de legger på tango, det kommer som en helt naturlig utvikling av den dansen vi alle kjenner og elsker.

Sebastian og Mariana

Chicho og Eugenia

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.