pablo inza og moira castellano i vakker abrazo

Vakre og virtuose omfavnelser

Vi skal snart undervise en helg med abrazo, så våre øyne er mer åpne enn ellers for å se hvordan andre dansere klemmer hverandre på dansegulvet. Pablo og Moira er blant våre favorittdansere. Denne videoen er fra 2007, så den begynner å bli noen år gammel. Det vi egentlig syns er mest slående er hvor vakkert alt er. Vi er fristet til å si at alt var bedre før. Altså, selvfølgelige er Pablo Inza og Moira Castellano unike, men vi syns at tangoen er blitt strømlinjeformet de siste årene, og det er ikke like mange som tør å gå like langt i å bare uttrykke vakkert, som Pablo og Moira gjør sammen.

Alternative abrazo

Men nå er det omfavnelsen som er tema. Det som kanskje skiller denne dansen mest fra den sosiale dansen du selv danser er at de bruker mange alternative måter å holde hverandre. Rent teknisk mener vi imidlertid at det ikke er noe særlig spektakulært over de forskjellige omfavnelsene. Se hvordan de er i bevegelse hele tiden, og hvordan de i bevegelsene hele tiden ser ut til å kjenne hver minste bevegelse fra den andre. Omfavnelsen er uten statiske spenninger, og det taler for at de kan kommunisere selv der de kanskje bare holder hverandre på strak arm fra hverandre eller står kropp-mot-kropp med hverandres sider mot hverandre.

Nær og åpen abrazo

I tango har vi så mye mer enn bare nær og åpen abrazo. Noen tenker at det er to distinkte stiler. Vi tenker at alt ligger på en flytende skala der fellesnevneren heter tango.

Noen ganger er det repertoaret som inspirerer oss til å bytte omfavnelse. Andre ganger velger vi en bestemt omfavnelse for at vi ønsker et bestemt uttrykk. Så er det ganger der vi gjør ting som ville vært mye enklere i en annen omfavnelse, bare fordi vi liker å utfordre oss eller fordi det gir en helt annen følelse å danse med akkurat den omfavnelsen.

Pablo og Moira lager selvfølgelig mye spennende repertoar basert på alle de alternative måtene de holder hverandre på, men mye av det de gjør i denne videoen er å bare gå fra det åpne til det nære og tilbake. Vi tror at det egentlig ikke er omfavnelsen som er primær, men omfavnelsen tar alltid utgangspunkt i bevegelsen de har i hele kroppen. Så velger de omfavnelsen de trenger for å få danset den bevegelsen de ønsker. Og samtidig bruker de også helt bevisst abrazoen for å forme og velge et uttrykk. Abrazoen kan også bli det primære de ”snakker om” noen ganger.

I denne videoen finner du noen ganger litt lengre strekk der de bare bruker tradisjonelle måter å omfavne hverandre. Se hvordan de sømløst og ofte går fra åpen til nær. Ja, det går iblant så fort at du knapt legger merke til at det skjer.

Blir du fascinert av det samme som vi? Syns du det er like vakkert? Si hva du tenker i kommentarfeltet.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.