Rå hypermusikalitet – Chicho

Tangomusikken er rik, men likevel føles det på mange milongaer som om det eneste som eksisterer er rytmisk gullaldertango. Det er mange som bruker annen musikk på oppvisninger, men få som kan gjøre noe vettugt ut av det. Våre to favoritter i dette henseendet er Sebastian Arce og Chicho. Disse to mennene er virkelig hypermusikalske. De har for så vidt meget kompetente partnere, men sorry ladies, den råe komposisjonsevnen kommer i disse tilfellene fra mennene.

Denne videoen med Chicho er kanskje ikke den der han får inn flest musikalske fulltreffere. Likevel, det er noe med å leke med slik musikk som er fantastisk herlig! Noe fantastisk ved å danse til uvanlig tangomusikk, som til Tord Gustavsen Trio, helt moderne tango eller annen sats av Griegs Klaverkonsert, er at man plutselig finner ut av helt nye ting. Musikken trekker oss ut av vante mønstre, og plutselig utfører vi nytt repertoar i dynamisk/musikalske situasjoner som vi aldri har gjort før. Å danse til helt fremmed musikk er helt enkelt en måte å tvinge fram kreativitet på.

Så selv om Chicho kanskje har truffet flere musikalske poenger i andre låter er det helt utrolig å se hvordan han leker med sitt repertoar og hvordan han veksler mellom en nærmest dynamisk/musikalsk stillstand til eksplosive utbrudd. Dessuten, når de faktisk får til å tolke noen gester i musikken helt presist tar det virkelig av!

Liker du å danse til nyere tangomusikk eller til helt annen musikk enn tango? Del gjerne dine erfaringer i kommentarfeltet.

1 svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.