Colgada/volcada-tanker

tangokurs i oslo med colgada og volcadaI en volcada lener vi oss mot hverandre og i en colgada lener vi oss fra hverandre. Hvordan finner vi et mellompunkt der vi på enklest mulig måte kan velge å gjøre det ene eller det andre? Vi finner selvfølgelig et nøytralt mellompunkt der vi verken lener oss mot eller fra hverandre! Likevel er det mange som baserer sin dans på å konstant være ute av balanse ved å lene seg inn mot hverandre. Å gjøre det er en misforstått måte å søke kontakt som bare resulterer vi hemmet og spent dans.

For å få til colgadas og volcadas med letthet må vi altså finne det nøytrale punktet mellom hverandre der vi kan stå helt selvstendig i vår egen akse. Men, nå skal vi fortelle deg noe som ser ut til å være en stor hemmelighet i tangoverdenen: Vi må alltid ta utgangspunkt i dette avspente og nøytrale utgangspunktet, selv om vi bare skal gå framover og tilbake! Er det ikke logisk? Fra en nøytral og avspent posisjon er vi alerte og klare til å handle.

Vi gleder oss som barn til å undervise kurset i colgadas/volcadas førstkommende helt, og det er mye fordi følelsen av å være ute av akse sammen føles som å flyge. Men vi gleder oss minst like mye til å få hjelpe våre dansere til en bedre forståelse av deres grunnteknikk, og vi mener at dette ”repertoarkurset” vil gjøre våre dansere mer avslappede og at de vil kunne gå lettere etter denne helgen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.