Tango for blinde og seende – en møteplass

En seende kvinne leder en blind mann i bånd

Vi vil definitivt lære mer sofistikerte måter for å føre og å følge i tangoen.

4/5 2011 begynner et fem ukers tangokurs for synshemmede og for normalt seende. Kurset vil være en møteplass hvor vi kan legge våre forskjeller i funksjon til side. Når kroppene snakker spiller det liten rolle om du har knivskarpt syn, om brillene er tykke som telefonkatalogen eller om det ikke hjelper med briller i det hele tatt. I dansen er vi like.

Samtidsdans som bonus

Kurset arrangeres av Kjersti Engebrigtsen. Hun er en pioner innen samtidsdans i Norge, og hun har også jobbet i lengre tid med dans for synshemmede. De som deltar i tangoundervisningen får gjerne delta i hennes danseundervisning i forkant av kurset. Det anbefales varmt. Du trenger ikke å kunne rekke ned til tærne, hoppe med splitt eller å utføre piruetter på tå for å delta. Fokus ligger på å lære og kjenne sin egen kropp i rommet og på kommunikative ferdigheter.

Hva, hvor, når og hvorfor?

Hvorfor: Fordi tango er gøy. Det er en meget intrikat dans som kun bruker hverdagslige bevegelser. Å lære tango er å lære seg selv, sin egen kropp og sitt eget sinn å kjenne bedre. Dessuten ligger det stor vekt på interaksjon med andre.
Når: Fem onsdager fra 4. mai.
18-19 Samtidsdans/oppvarming
19-20 Tangoundervisning
Hvor: CAK-senteret, Pilestredet 75 C
Pris: 200 kroner, men det er noen gratisplasser for menn.
Påmelding: Send mail til: kj-enge@online.no
Instruktører: Magnus instruerer tango og Kjersti samtidsdans.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.