argentinsk tango i oslo

Boleos og ganchos, Del 2 av 2 (Video)

På boleo/gancho-kurset 27-28/8 ga vi deltagerne en rekke individuelle øvelser. Disse hadde to hovedformål. Selvsagt handler det om å få en god teknikk for å utføre boleos/ganchos, men dette avhenger i stor grad av at man har en kropp som er ”integrert”. For at repertoaret skal fungere hjelper det ikke hvor perfekt føreren plasserer seg eller hvor fantastisk timingen er, om ikke følgeren også har noen viktige mønstre i seg. Disse handler i grunn og bunn om at hele kroppen fungerer som et hele, derav begrepet ”integrert”. Vi håper at disse videoene kan inspirere til bedre ganchos/boleos og til mer integrerte kropper.

Som en liten fotnote kan vi si at de spiralene vi jobber med her er helt grunnleggende for hvordan mennesket er skapt til å bevege seg. Vi tror dermed at det å beherske spiraløvelsene kan gjøre fysioterapiregningene lavere og i beste fall slipper du hofteoperasjon når du fyller seksti.

Disse øvelsene er (nesten) uavhengig av øvelsene i Del 1, men du vil få mer ut av disse hvis du også har arbeidet med den første videoen. Avslutningen gir kun mening hvis du også har sett del 1.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.