Kursbeskrivelsen er ikke endelig, men er et utgangspunkt vi tilpasser deres behov.

Kursbeskrivelse:
Hva
Kurset tar for seg den pedagogikken som TangoTango har utviklet gjennom en rekke år. Det vil formidle essensen av grunnleggende øvelser som vi gir våre elever, og kurset tar også opp et andre temaer som en tangolærer møter (å møte elever når de kommer på kurs, hvordan de får presentere seg, å huske navn, å gi individuell tilbakemelding når vi har tredve dansere på gulvet, etc.).
Vi har arbeidet intenst sammen i seks år, og i løpet av den tiden kan vi si at vi har utviklet vår tango like mye for å undervise som vi har undervist for å formidle hva vi kan. Det finnes rett og slett ikke noe som trigger oss mer enn måten vi har erfart at vi kan møte mennesker fysisk og psykologisk – og kanskje til og med åndelig og eksistensielt – som gjennom tangoen. Kurset vil formidle denne entusiasmen og kunnskapen.
For hvem
Dette kurset er for deg som ønsker å lære i dybden om de grunnleggende elementene i tangoen. Det er for deg som underviser selv og som ønsker å se din egen pedagogikk i et annet lys. Det er for den lille tangoforeningen som trenger input for å utvikle nybegynnerkurs. Det er for danseren uten ambisjoner om å undervise, men som ønsker å få flere verktøy til å bli en selvstendig danser.
Innhold
Kurset vil forklare de grunnleggende elementene i vår pedagogikk. Hovedfokus vil være hvordan vi underviser kommunikative ferdigheter og repertoar. Vi diskuterer hvordan tangoen kan brytes ned til noen få enkle elementer. Videre mener vi at det er meget viktig hvordan vi setter disse elementene sammen, og ikke minst er det viktig hvordan vi ikke setter dem sammen. Problemet med det meste av medioker undervisning er at den formidler for mye og at det er uklart hva som er vesentlig og ikke. Med vår erfaring mener vi at vi kan peke på de tekniske elementene og de metaforene som fungerer for eleven (eller for deg som ikke er lærer men som bare ønsker å bli en bedre danser gjennom å forstå det grunnleggende i dybden.
Læringsutbytte
Kurset er i utgangpunktet skapt for mindre tangoforeninger som trenger en oppskrift på hvordan de kan undervise på nybegynnernivå. Likevel er det minst like relevant for mer erfarne lærere gjennom at de vil få velartikulerte forslag og motivasjoner for hvordan tangoundervisning kan foregå. Uansett om de er enige eller ikke vil den gjennomtenkte metodikken være et fruktbart utgangspunkt for den enkelte lærerens refleksjon rundt sin egen praksis. Dessuten mener vi at kurset går rett inn i hva enhver seriøs tangodanser bør kunne. Vi er nemlig av den oppfatning at det ikke er mulig å være en god lærer hvis du ikke selv behersker ditt håndverk godt. Uten å være en god danser kan du kun lære deg å formidle tomme formler til dine elever. Dermed vil kurset være relevant for enhver danser fordi det handler om å utvikle en dybdekunnskap om de viktigste og mest grunnleggende aspektene av tangoteknikk.
Hvorfor komme på lærerkurs med oss
Vi har undervist konsekvent med hverandre i lang tid. Helt siden vi begynte å danse sammen har vi undervist, og vi har definert vår pedagogiske gjerning som minst like viktig som vår egen dans. Tilbakemeldingene har vært svært gode, og de går både på tekniske aspekter og på hvordan dansere føler seg sett og at de utvikler seg som mennesker på våre kurs. At det er regel heller enn unntak at våre nybegynnerkurs er fulle burde vel også si at det er noe i denne pedagogikken som er riktig. Følgende er stort sett deler av mail fra våre elever som de har skrevet uoppfordret til oss (med to unntak hvor vi har bedd om tilbakemelding): https://www.tangotango.no/kurs-med-tangotango/elevstemmer/. Vi skal gjøre alt vi kan for at dere skal skrive lignende tilbakemeldinger til oss etter kurset.
Med eller uten partner
Kurset inneholder selvfølgelig egen praksis, men du trenger ikke å melde deg på med partner for å komme.
Etter kurset
Vi har som regel hjelpelærere på våre nybegynnerkurs. Om du ønsker å bli bedre kjent med vår pedagogikk er du velkommen som hjelpelærer etter at du har deltatt på et lærerkurs. Vi ser dette som en vinn-vinn-situasjon og det koster deg ikke noe.
Få enda mer ut av kurshelgen
Hvis du ikke har tatt et nybegynnerkurs med oss er det supert om du blir med på et slikt. Uansett om du har store ambisjoner som lærer eller ikke tror vi det kan bidra til din utvikling som tangodanser. Vi streber alltid etter å gi undervisning på flere forskjellige nivåer. Det betyr at nybegynneren vil gå mest etter formen de ser at vi underviser, mens du vil skjønne mer av subtilitetene i hva vi sier.
Du får en fordelaktig pakkepris for didaktikk-kurset og nybegynnerkurset. Passer det ikke med nybegynnerkurs nettopp denne helgen kan du være med en annen helg

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.