15-17/11, 2013 It takes two to tango – relasjoner og kommunikasjon gjennom bevegelse. For nybegynnere i tango

Tid

Fredag 19.30-21.30
Lørdag 14.30-17.30
Søndag 15-18

Sted

Salsa Site, Tollbugata 13. Klikk for kart.

Antall deltagere

Det er kun plass til åtte par på dette kurset.

Pris

1500 kr/danser eller 3000 kr/par.

Kjøpsvilkår

Les her: Det finstilte.

Påmelding

Du melder deg på her:
https://www.tangotango.no/kurs/pamelding/

Kursbeskrivelse

Hvordan tar du plass i hverdagen? Kan du gi klar beskjed? Hvordan føles det når andre ber deg om noe? Setter du andres behov foran dine egne? Hva legger du i det å lytte? Hva betyr nærvær for deg? Hvordan føles det å bli sett på?

Spørsmålene som tangoen stiller oss er langt flere. I denne magiske dansen møter vi hele oss selv, på godt og vondt. Ethvert tangokurs vil være en spennende reise inn i din egen psykologi. I dette kurset går vi noen trinn lenger i selvutviklingen enn i et vanlig nybegynnerkurs. Vi flytter fokus vekk fra repertoar og ferdigheter, og vi legger all energi på å utforske samspillet mellom mennesker.

Noe av det mest fantastiske med tango er at vi ser det som et stille personlig drama som du kan spille ut hver gang du møter andre dansere. Du kan utfordre og utvikle hva du selv måtte ønske, og du kan møte dine redsler uten å måtte fortelle din historie til andre. Verken sosial dans eller dette kurset handler om å vrenge din sjel med ord. Ordene kan jo dessuten iblant forkludre heller enn å belyse, de kan bortforklare heller enn å forklare – og hva er det som er så klart ved forklaringer når det gjelder livets riktig store spørsmål?

Gjennom bevegelser får vi tilgang til følelser og handlingsmønstre som kan snakke et helt direkte språk. Ved å tørre å utforske disse aspektene av ditt samspill med andre kan du forvente å lære deg selv å kjenne bedre. Hva som likevel kanskje blir enda mer interessant er hvordan øvelsene i kurset vil stille deg i litt uvante situasjoner slik at du kan oppdage nye muligheter i deg selv. Kurset gir deg trygge rammer til å oppdage alternativer til de mønstrene du allerede står i.

Teknikkene

Vi vil primært utforske forskjellige kroppslige øvelser, men vi jobber også med blikk, pust, mentale forestillinger samt noen samtaleøvelser.

Teknikkene kommer fra hva vi har lært og utarbeidet gjennom flere års erfaring som tangodansere og -lærere. Som pedagoger er vårt mål alltid å sette det enkelte mennesket i sentrum. Det betyr bl.a. at vi legger mye energi på å skape en trygg stemning for at alle skal tørre å utfolde seg. Det betyr også at vi ser kropp og sjel som to forskjellige innganger som begge streber etter å nå samme mål, nemlig å frigjøre mennesket (i tangobevegelser).

Videre bruker vi teknikker som vi har lært innen andre danseformer, fra praksis som psykodramastudent, som erfaring som forskningsleder, som gruppeleder, som teambuilders, fra undervisning i musikkformidling, å være musikklærer for barn og voksne, fra kreativ skriving og mye annet rart.

Hvor ble det av tangoen?

Vi vil bruke repertoaret vi vanligvis bruker på et tangokurs, men vi vil bruke det på en annen måte. Kurset vil dermed gi deg grunnleggende ferdigheter i tango selv om fokus ligger på relasjoner og kommunikasjon.

For nybegynnere og erfarne dansere

(Kurset er nesten fullt. Alle påmeldte har tidligere erfaring med tango, og kurset er mest passende for deg som har tatt minst ett nybegynnerkurs.)

Kurset er for alle som er nysgjerrige på seg selv, på andre mennesker og på samspill ved hjelp av kroppslig lek. Vi vil bruke helt grunnleggende tangoteknikker som er tilpasset nybegynneren. Likevel, tatt i betraktning hvor annerledes dette er fra et vanlig nybegynnerkurs i tango vil selv dansere med mange års erfaring kunne ha stor glede av kurset.

Kun for kjærester?

Spørsmålet mange stiller er sikkert: ”Må jeg være kjæreste med min partner?” Svaret er absolutt nei. Det eneste vi ber om er at du er nysgjerrig. Du bør også være glad for å møte andre mennesker enn partneren du har på kurset, selv om mesteparten av arbeidet vil foregå med partneren du kom med.

Uten partner?

Har du ikke partner men ønsker plass på kurset? Skriv til oss etter at du har lest denne siden: https://www.tangotango.no/2011/01/singelpolicy/.

Hvorfor nettopp vi?

Er du usikker på om vi er de riktige lærerne for dette kurset? Sjekk tilbakemeldingene i høyrespalten fra våre elever (eller les det her: https://www.tangotango.no/kurs-med-tangotango/elevstemmer/). De inneholder rikelig med utsagn om hva som skjer mellom mennesker på våre kurs.

Hva kurset ikke er!

Kurset er ikke terapi, men en mulighet til selvutvikling.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.