Ta kontakt med Tango Tønsberg for påmelding og spørsmål.

Intro og takk for sist!

Hei alle herlige og fantastiske dansere i Tønsberg! Det var sååå gøy å leke med dere sist. Vi er ikke så opptatt av repertoar men av uttrykk, bevegelse og flyt. Det var vakkert å se hva dere begynte å få til. Likevel er det jo ofte slik at ferdigheter som disse bare holder i seg i kort tid. Derfor gleder vi oss til å jobbe videre med dere.

Programmet for novemberhelgen tar tak i noe av hva vi gjorde sist, men det blir forskjellige øvelser og vi går videre på temaene (var du ikke med oss sist så begynner vi forfra, så ikke vær urolig, men kom, kom, kom!). Fredagskveldens workshop tar opp tråden fra de helt grunnleggende øvelsene vi gjorde sist. Forrige gang jobbet vi imidlertid med en helt jevn flyt. Nå vil vi jobbe med en mer dynamisk energi.

Om lørdagen vil vi jobbe med omfavnelsen for å bli mer effektive og avslappede. Vi lærer oss å bruke omfavnelsen på en dynamisk måte for å skape kraft i dansen samt for å danse avansert repertoar der vi må ha en velutviklet omfavnelsesteknikk.

Vi gleder oss til å jobbe videre med dere!

Tider og detaljer kan forandres.

Fredag

18-19.30: Rytmiske variasjoner

Alt er grunnteknikk, og det begynner alltid med energien i trinnet. For oss kommer uttrykket før repertoaret og i denne klassen ser vi på hvordan vi kan modulere uttrykket for å skape rytmiske variasjoner. Resultatet er en mer kraftfull dans og en kommunikasjon basert på bevegelse. Det leder til at vi kan skape synergieffekter i omfavnelsen som er større enn oss som enkelte dansere. Lærer vi å beherske dette kan vi ikke bare danse med alle dynamikker og rytmikker, men det blir enkelt og behagelig, og vi bereder plass for å utføre avansert repertoar på en lekende lett måte.

Fredag 20-24.00: Milonga

Lørdag

12-16.30: Fra hånd til fot og tilbake

Abrazoteknikken er kjernen i vår kommunikasjon, og det er kanskje også det enkelte aspektet av dansen som er mest misforstått. Altfor mange prøver å ikke bruke armene. Resultatet er som oftest mye spenning og lite effektiv kommunikasjon. Dette kommer av en manglende bevissthet om hvordan den fysiske kontakten mellom oss skal kommuniseres. Likevel ønsker vi ikke at man kun fokuserer på armer. Det ser stygt ut og det føles manipulativt for kvinner å danse med en mann som kun fører med armene. Vi skal bruke armene, men alt av spenning som oppstår mellom oss skal få et uttrykk helt ned i bena. Omvendt skal vi kunne hente kraft, vi skal være i stand til å sparke fra i gulvet og la det kommunisere gjennom omfavnelsen. Får vi til det blir kommunikasjonen lekende lett. Vi legger også grunnen for at kommunikasjonen mellom oss blir dynamisk, og med dette kan vi skape krefter som er langt større enn oss to som enkeltdansere. Til sist trenger vi en god abrazoteknikk for å føre mer avansert repertoar som sacadas, colgadas og volcadas. Hovedtemaet i denne workshopen er å linke den grunnleggende gåteknikken til omfavnelsen og la abrazoen tjene oss. Vi vil også se på avanserte strategier der vi initierer dynamisk variasjon fra omfavnelsen.

20-00.30: Milonga med oppvisning

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.