Akademisk Vorspiel 11/3 2011

Platon og Aristoteles trette om hvorvidt det var de evige ideene (Platon) eller virkeligheten her og nå (Aristoteles) som var viktigst. Tango stiller oss på en radikal måte her-og-nå, og dermed utfordrer den vår måte å tenke i begreper.

Akademisk Vorspiel er en forelesningsrekke for studenter som ikke ser konflikten med å spandere en fredagskveld med såvel en pils som Platon og Polanyi. Når vi er der for å snakke om tango, danse «om» tango og kanskje la tilhørerne bevege seg litt også, er alle velkommen. Du trenger ikke å være student eller ønsket å bli student igjen. Du må bare komme med åpne ører. Disse tilstelningene pleier å være meget hyggelige.

Vårt tema

Tango er en miniatyr av livet. Beklager klisjeen, men foredragsholderne tror på den! Vi danser våre personligheter, og på bakgrunn av den selvinnsikten vi får av dansen kan vi utfordre vår psyke gjennom bevegelse. Fra et filosofisk ståsted gir dansen noen helt konkrete verktøy for å gjøre taus kunnskap gjeldende i sin egen rett. Spør vi om begrepenes forhold til den «vitensmåten» vi har i dansen vil vi kunne nå innsikter som kunnskapsteoretikerne famler etter i tykke bind med filosofisk blindgang. Til sist begrepsliggjør dansernes innsikt, i den talende kroppslige kunnskapen, hvordan all kreativitet som fenomen er strukturert. Dette vil bli belyst gjennom ord og demonstrasjoner, og foredragsholderne vil dessuten danse for sitt publikum. Det advares om at foredragsholderne kan oppfordre tilhørerne til bevegelse. Anne Marit Ligaard og Magnus Andersson driver www.tangotango.no. Ligaard utdanner seg til psykodramaterapeut. Andersson er forskende postdoktor ved Norges Musikkhøgskole.

Les mer på sidene til Det Norske Studentersamfund.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.