Tangokurs i Oslo 12-13/3 2011 – Milonga og kroppen som spiral

Neste gang vi holder tangokurs på høyere nivå forener vi to meget forskjellige temaer.

Kursbeskrivelse

På den ene siden jobber vi med milonga. På den andre siden arbeider vi med langsomme smektende bevegelser, tegner med kvinnens fot i bakken og leker med boleos av alle slag. Hvorfor har vi to helt forskjellige temaer på samme kurshelg? Selvfølgelig fordi de er relatert. Altfor mange sliter med milonga. Vi skal først få i gang dine føtter, men din milonga forblir begrenset hvis du ikke behersker en meget subtil disassosiasjonsteknikk. Gjennom de store og langsomme bevegelsene i spiraltemaet (de smektende bevegelsene og boleos) lærer vi i praksis teorien bak disassosiasjon. Teorien kan i korthet sammenfattes i at en dansekropp beveger seg i et intrikat mønster av motbevegelser.
Mindre erfarne dansere vil neppe helt få til å integrere disse to prinsippene i den kvikke milongaen, men de vil kunne følge med på alt, lære nytt repertoar og få en behageligere dans. Uansett hvilket nivå du er på vil du få mye spennende repertoar å arbeide med. Erfarne dansere vil dessuten skjønne noe av prinsippene bak dansen slik at de kan leke med kvaliteter, gjøre milongaens utallige vektskifter nesten umerkelige i sin letthet, og dessuten vil de kunne begynne å leke med ekstravagant repertoar.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.