argentinsk tango i oslo

Vårens temaer

Å undervise tango gjør at vi styrker troen på livet og på menneskehetens godhet. Helgens nybegynnerne var vakre mennesker som hele tiden tok vare på hverandre på beste måte. Vi er takknemlige for å få lov til å være vitner til deres utforsking av tangoen og hverandre. Våre mer erfarne elever fikk gjennomgå, og vi tror at ganske mange ble svett med hoder overbelastet av teknisk input. Likevel var det bevegende å se hvor mye spennende de kunne få til av alterasjoner og barridas. Et annet av helgens høydepunkt fikk vi på Bårdar hvor vi lærte kvinner å hoppe høyt og dramatisk (på mennenes føring, så klart), for å lande i mannens armer. Dette gjør oss virkelig sultne på å undervise mer! Det kjennes ut som om det blir vanskelig å vente til neste kurs i Oslo. Her er de neste to temaene (mer info og påmelding her):

Uendelige ochoer

Det liggende åttetallet er som kjent evighetssymbolet. Ochoer er ikke bare noe man aldri blir ferdig med, men den har også utallige variasjonsmuligheter som vi enkelt glemmer. I dette kurset prøver vi oss på pivoter i retninger du ikke har tenkt på, vi løfter beina fra gulvet i ”butterfly boleos”, vi leker med dynamikk og uttrykk, og mye mer. Mest av alt leker vi med teknikker, og vi håper å gi deg ny forståelse av disassosiasjoner, kontaktpunkt, kommunikasjon, avspenning, dynamisk anspenning, pivoter, å ta kraft fra gulvet, armteknikk, projeksjon, for å nevne noe. Gjennom å dekomponere ochoens teknikker vil du ikke bare få et verktøy for å sette den sammen i alle tenkelige kombinasjoner, men det vil berike stort sett alt repertoar du har. Vi lover at kurset ikke bare gir deg helt nytt repertoar å leke med, men at du også vil få en generell bevissthet som danser og at din grunnteknikk blir bedre.

I april er det følgende som står på plakaten:

Tango espressivo

Vi burde egentlig ikke snakke om ”trinn” i tangoen fordi de alltid kommer i bakgrunnen for hva vi faktisk uttrykker. Vårt mål er å velge trinn etter hva vi ønsker å uttrykke, ikke å først bestemme oss for trinnene og så gi uttrykk til dem. Ved å fokusere på kvaliteter i dansen kan de fleste av oss gjøre dansen mye mer interessant. Det vil føles som om vi plutselig får langt større repertoar, selv om vi kun danser meget enkelt, fordi variasjonsmulighetene i enkle trinn er uendelige. En del av å finne dette handler om din innstilling. En annen del om hvor godt du kan visualisere og fantasere med forskjellige kvaliteter. Likevel mener vi at det mest av alt handler om teknikker.På dette kurset vil du lære forskjellige konkrete måter å variere ditt repertoar, og ved hjelp av disse vil du også bli var for å oppdage nytt repertoar på egen hånd. Vi vil også snakke om strategier og gi deg noen metaforer du kan bruke i din oppdagelsesferd blant tangoens forskjellige uttrykk.

Anne Marit og Magnus hilser deg velkommen!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.