NM i stillstand – umenneskelig perversjon eller interessant filosofisk refleksjon?

Førstkommende torsdag ønsker vi at vi var i Oslo. NM i stillstand blir nemlig arrangert for første gang. På en måte er konkurransen provoserende for oss. De som har gått kurs med oss vet at vi mener at den eneste måten å bli helt stille er ved å dø. Det er grunnleggende menneskelig å alltid være i bevegelse på en eller annen måte. Magnus har dessuten en doktorgrad som handler om stillhet i musikk, så temaet er virkelig noe som opptar oss.

Vi ønsker dermed at vi kunne være i ZEB-bygningen på Universitetet i Oslo 8/3 for å prøve oss på å simulere en frivillig død samt å se hva det gjør med andre mennesker. Hvis vi får gjette blir det litt som med Andy Warhols åtte timer og fem minutter lange film Empire, hvor han har filmet Empire State Building. Nettopp i fraværet av åpenbar bevegelse blir vi bevisst det lille som skjer. Lys, luft og atmosfære blir til levende aktører. Vi skjønner hvordan vi ikke kan tenke et liv uten bevegelse, og kanskje nettopp denne innsikten om hvordan stillstanden ikke eksisterer får oss å skjønne mer om hvordan vi ikke kan forestille oss døden – hvis det nå ikke er bevegelse også i livet etter dette.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.