Hva tango egentlig handler om

blomst som symbol for tangodanserI går var vi ute for å danse i Trondheim, og der traff vi en av våre aller største lærere. Terje Østvold er en fin danser, men han har ikke noen eksepsjonell teknikk. Hva han derimot har er en glede over dansen som han ikke bare uttrykker i bevegelse, men også i et smil han kunne selge dyrt til reklameformål. Denne mannen er Ekte Vare, og han kan si det med hele kroppsspråket. Entusiasmen uttrykkes like sterkt uansett om han danser med en nybegynner eller med Anne Marit, og han trekker på denne måten ikke bare opp enkelte dansere, men det blir hyggeligere for alle å være på milongaen. Vi kunne gå så langt som til å si at det gjør Trondheim tangoklubb til en enda hyggeligere klubb.

Vi husker hvordan selv en som Javier Rodriguez la merke til deg. Husker du når han brukte en halvtime av undervisningtid – som vi alle hadde betalt for – til å si at absolutt alle på dansegulvet var elendige dansere? Han trakk imidlertid fram deg, Terje. Du hadde nemlig rett innstilling til dansen ifølge maestro! Likevel, han mente at du også var en elendig danser, til tross for ditt uttrykk.

Men tilbake til virkeligheten. Tusen takk, Terje, for din påminnelse om hva tango handler om. Du bor dypt i våre hjerter.

PS. Terjes smil sier langt mer enn de tusen ord som et bilde kan si, og derfor velger vi å la denne teksten stå nettopp bare som tekst uten bilde.

Nå til deg, kjære leser: Hvem er ditt største forbilde som ”tango-menneske”? Vi setter stor pris på om du ønsker å dele noen ord om dette.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.