Ung og gal

Da vi begynte å danse ble vi ofte fortalt at det fantes riktige og gale måter å danse på – flere gale enn riktige. Den riktige måten var streng. Meget streng. Mye av hva vi gjorde den gang så ikke særlig pent ut. Vår teknikk var middelmådig, men motet til å drite seg ut var stort. Grunnen til at vi danser tango er at vi bare elsker bevegelse. Vi ønsker å oppdage, utforske, forske og fornye. Vi ønsker å få til alle tenkelige og utenkelige bevegelser. Ser vi en bevegelse vi liker prøver vi den på tangogulvet. Vi søker stadig etter nye muligheter og umuligheter, og vi står for en åpen tango som inkluderer alle bevegelser og alle slags mennesker.

Da vi begynte å danse sammen lo vi nærmest konstant på dansegulvet – selv om det sikkert ble sett på som høyst upassende og som et uttrykk for ”den gale måten” å danse og å oppføre seg. Videoen vi har valgt å løfte fram i dag gir oss massevis av inspirasjon til å oppdage nye bevegelser, og ikke minst minner den oss om hvorfor vi danser.

Vi har i det siste vært mer aktive enn tidligere på å søke inspirasjon fra andre danseformer. Vi har sett mye dans av forskjellige slag, og vi har gått på workshops i alskens samtidsdanseformer. Anne Marit danser fast i dansekompaniet Danselaboratoriet i Trondheim. Vi har nå et prosjekt gående som handler om å lære oss en ny danseform i dybden, men det ønsker vi ikke å si noe mer om nå. Nyt dette vanvittig energiske videoklippet, og husk å le upassende mye på dansegulvet!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.