Lørdag:
10-11.30: Nybegynnerkurs
12.30-15.30: Dynamisk musikalitet
20-01: Gran Milonga med oppvisning

Søndag:
10-11.30: Nybegynnerkurs
12.30-15.30: Dynamisk musikalitet
17.30-21.30 Mulighet for privattimer

Vi hilser nye dansere velkommen på nybegynnerkurs. For erfarne dansere tilbyr vi et seks timer langt seminar fordelt på to dager. Dette er en måte Anne Marit og Magnus i TangoTango foretrekker å arbeide på. Det tar tid hvis man skal få til en varig forandring i ens grunnteknikk, og vi trenger dessuten tiden hvis vi skal kunne forene grunnteknikk med spennende repertoar og en teoretisk forståelse av musikalske prinsipper.

Vi oppfordrer også erfarne dansere sterkt til å være med på nybegynnerkurset. Mer om det lenger ned i teksten.

Om dynamisk musikalitet

Dette seminaret gir en innføring i TangoTango sin måte å tenke rundt tangoens grunnteknikker. Veien til å skjønne disse går gjennom musikken. Vi formidler en måte å forstå tangoen hvor uttrykk og repertoar ikke kan skilles. Istedenfor å lære et repertoar som man så prøver å gi forskjellige uttrykk viser vi hvordan man kan sette uttrykket i første rommet. Gjennom uttrykket vil repertoaret utformes. Seminaret vil lære deg å bruke musikken mye mer musikalsk og at du vil forbedre din grunnteknikk. Videre vil dette seminaret gi deg forutsetninger for å utføre noe repertoar som ofte blir ansett som virkelig vanskelig. Til sist lover vi at seminaret bidrar til å gjøre det enkle ved din dans enda mer behagelig og flytende.

Noen refleksjoner

Det er lett å bli så opptatt av å gjøre ting riktig i tangoen at musikken kommer i andre rekke. Likevel er det vel det å uttrykke musikken sammen med vår partner som er det endelige målet? Men det å uttrykke musikken er ikke bare enkelt. Vel, egentlig er tangomusikkens struktur som oftest uhyrlig enkel, og det vil vi forklare i seminaret. Likevel, det kreves noe annet enn å bare være musikalsk for å gjøre dansen levende. Den aller viktigste ferdigheten vi trenger for å kunne uttrykke vår musikalitet er å kunne leke med energiene mellom et punkt og et annet når vi går. Vi mener at noe av det unike ved vår pedagogikk er at vi kan avkode hva som faktisk skjer i dette energispillet. Dere vil få lære dere å beherske helt konkrete teknikker for å håndtere ulike typer av energi. Resultatet av slik læring er ikke bare at vi kan danse langt mer musikalsk, men vi kan også få til repertoar som vi ikke trodde var mulig. Likevel, det kanskje viktigste er nettopp hvordan teknikkene lar oss leke med musikken og at den enkle sosiale dansen vil føles mye mer levende og lett ut.

Jo mer vi danser sammen desto viktigere blir musikken for oss. Det er ikke bare så at vi ønsker å gjøre vår dans til et mer genuint uttrykk for musikken, men nesten alle våre tekniske problemer har sitt utspring i musikalske uegentligheter. Når noe ikke fungerer har vi tatt for vane å alltid først spørre etter det musikalske. Er vi presise? Flyter vi? Som oftest kan vi ikke svare ja på begge spørsmålene. Når vi får det musikalske til vil selve repertoaret ikke bare bli mye lettere å utføre, men det blir så mye mer interessant også. Vi får dermed et utgangspunkt som gjør at vi kan begynne å forme materialet slik vi lytter til musikken.

Nybegynnerkurs for erfarne og for nybegynnere

Vi oppfordrer sterkt alle erfarne dansere i klubben til å komme på nybegynnerkurset også. TangoTango har en helt unik måte å undervise kommunikasjonsaspektene ved dansen helt fra begynnelsen av. Særlig hvis du har lært tango gjennom salida/basic step (åttetrinnsfiguren mange lærere bruker som introduksjon i tangoen) vil du her oppleve at det finnes et helt annet paradigme for å lære og å forstå tango. Vi har erfaring av at dansere som har holdt på i mange år får stort utbytte av våre nybegynnerkurs!

Vi håper altså at så mange som mulig kommer for deres egen skyld, men vi mener også at det er til stor hjelp for nybegynnerne hvis dere kommer. Gi nybegynnerne en knallstart på sin tangokarriere gjennom å gi dem gode danseopplevelser! Møt dem med et smil, en varm abrazo og hils dem velkommen i klubben!

Noen konkrete temaer for seminaret

Seminaret dreier seg altså om musikalske prinsipper og om hvordan de relaterer til og interagerer med grunnteknikk og repertoar. Her er noen konkrete prinsipper/temaer som kurset kanskje går igjennom. Eksakt innhold avhenger alltid av gruppen vi møter.

  • Rytmikk i mellomrommene (se den litt lengre beskrivelsen lenger ned)
  • Anspennings- og avspenningsteknikker
  • Disassosiasjon som uttrykksmiddel
  • Pusteteknikker for initiering, frasering og eksplosiv kraft
  • Hva er egentlig dette diffuse ”senteret” alle snakker om, hvordan finner jeg det og hvordan bruker jeg det?
  • Inaktivitet som aktivt uttrykksmiddel
  • Avansert abrazoteknikk
  • Akselerasjon og deakselerasjon
  • Smil og verden smiler til deg!
  • Grunnleggende kjennskap til storform i musikk

Trenger du mer inspirasjon for å komme på kurset kan du gjerne lese en tidligere kursbeskrivelse fra Trondheim her: https://www.tangotango.no/2011/08/argentinsk-tango-trondheim/

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.