OTV med TangoTango 10/4 2011

10/4 kl 20.15 underviser vi følgende på OTV

Forutsetninger for sacadas

Sacadas i tango er enkelt. Likevel sliter mange med dem fordi de fokuserer på feil ting. Når sacadas blir undervist snakker lærerne som oftest om at føreren må være sikker i sin måte å ”ta plassen” (sacadaen kan gå den andre veien også, men teknikkene er de samme). Vi mener at det store ansvaret ligger i uttrykket og teknikken til den som plassen blir tatt fra. I grunnleggende og enkle sacadas viser vi hvordan de blir enkle gjennom at vi finner en bevegelighet og en letthet hos følgeren. Ved å praktisere disse prinsippene vil all repertoar bli lettere å utføre, men beherskelse av prinsippene legger også grunnlaget for å kunne få til noen kompliserte sacadas. Vi vil vise noen av de pivot- og abrazoteknikker man må beherske for at eksempelvis avanserte baklengs-sacadas også skal være enkle å utføre. For de aller mest avanserte danserne vil vi til sist vise hvordan disse teknikkene kan kombineres for å utføre såkalte fjerde sacadas.

PS. Lurer du på hvordan en fjerde sacada ser ut finner du en demo på noen muligheter fra 2,25 i dette klippet:

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.