argentinsk tango i oslo

Temaer for høstens fortsettelseskurs, 2011

5-6/11, 2011: Ordnung muss sein – om presisjon

Hvis vi vet hvor på foten vi skal stå kan vi utføre linjeboleos med letthet. Hvis vi vet hvordan vi bruker armene i abrazoen vil vi kunne leke med helt eksakte vinkler, noe som for eksempel er nødvendig for alle slags sacadaer. Mye repertoar er også avhengig av at vi har programmert oss til å eksempelvis gå i rette vinkler (hvor mange nybegynnere ”skøyter” ikke over gulvet istedenfor å gå rett frem?). Når vi har satt dette vil vi kunne variere repertoaret med letthet, og det kjente repertoaret vil utføres med større enkelhet.

Er du en eksperimenterende nuevodanser vil denne helgen trekke ned spenningsnivået i din kropp betraktelig. Hvis du er en klassisk danser som helst danser nært med din partner vil du finne en større presisjon som i sin tur leder til mer elegant og lett dans. Som vanlig lover vi en helg hvor uttrykk, teknikk og nytt repertoar går hånd i hånd. Du vil få verktøy til å oppdage nytt repertoar på egen hånd, og vi vil også gi deg nye ting å leke med.

3-4/12, 2011: Colgadas og volcadas – om akser, abrazo, mot og tillit

Mest av alt setter vi opp denne workshopen fordi det er vanvittig gøy å leke med colgadas og volcadas! Likevel er det slik at colgadas og volcadas går til bunns i vår abrazoteknikk samt i hvordan vi finner vår egen og vår partners akse. Vi anbefaler dermed denne workshopen selv for de som over hodet ikke har noen interesse av repertoaret – hvis det nå finnes slike dansere som i armene til sin partner ikke har lyst til å tegne de vakreste sirkler på parketten…?

Mange synes at colgadas og volcadas er vanskelig. Dette henger ofte sammen med en redsel for å falle for kvinnenes del, eller, for mennenes del, å miste den man skal holde. Du trenger ikke rå styrke for å utføre disse repertoarelementene. Med akser, motet du får av å jobbe med abrazoteknikk og en bevissthet på hvordan magemuskulaturen fungerer, vil repertoaret ikke bare flyte lett men det vil føles som om dere flyger over gulvet!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.