Samtale om dans og musikk

Etter Arounidance sin forestilling i Bærum kulturhus førstkommende lørdag blir det avholdt en samtale om forestillingen ut fra perspektivet om hva som skjer i skjæringspunktet mellom musikk og dans. Selv om det handler om en litt annen dans enn tango, er temaet brennende relevant og interessant for en tangodanser. Vi håper at så mange som mulig tar turen til Sandvika på lørdag.

Samtalen finner sted mellom koreografen Arouni, lydmesteren Morten Pettersen og Katrine Ganer Skaug. Sistnevnte har fartstid innen så vel musikk som dans, som utøver, journalist, akademiker med mer.  Slik blir samtalen presentert:

Christopher Arouni er varmt opptatt av lyd og musikk, og benytter ofte musikken som inngang og iscenesetter for sine verk. Han har etterhvert utviklet et personlig abstrakt bevegelsesspråk som reflekterer musikken, og er ofte direkte involvert også i det musikalske uttrykket. Morten Pettersen på sin side har over en årrekke arbeidet ikke bare med Arouni, men med et helt knippe av Norges aller mest profilerte koreografer. 

Relasjonen mellom dans og musikk er et pasjonert kapittel i den moderne dansens historie; fra det kaldt konkurrerende til det organisk samarbeidende. 

Hva står på spill i dynamikken mellom lyd og bevegelse? Hvis alt kan fantaseres fram fra ingenting: Hvor starter man – og når stopper man? Hva er bra dansemusikk? Kan all musikk danses til? Hvilke valg lå til grunn for kveldens resultat – 60 seconds apart? 

PS. En av grunnene til at vi tipser om dette er at Magnus også er programforpliktet til å tro på samtalen. Han sitter nemlig i arbeidsutvalget for teater, musikk og dans i Norsk Kritikerlag, og han er hovedansvarlig for å organisere samtalen. Dermed får dere gjerne gi ris og ros direkte til oss hvis det ikke blir bra nok.

PPS. Hvis du ikke kan komme vil samtalen bli referert på Kritikerlagets hjemmesider. Det blir en viss Anne Marit som refererer.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.