Spre juleglede

Når du gir bort f.eks. en geit forteller Glädjeshoppen at: ”I Zimbabwe sprider getter glädje till föräldralösa barn. En tacka kan få fyra killingar om året. Det blir snabbt en hel hjord som ger både näringsrik mjölk och en inkomst. Dessutom är getterna mjuka att krama när man känner sig ensam. Men getterna betyder mer än så. Den som äger boskap får respekt och en bättre röst i samhället – och det kan verkligen förändra barnens liv till det bättre. Det kallar vi att sprida glädje.” Glädjeshoppen drivs av Individuell Människohjälp.

Følgende er ikke tull, og vi oppfordrer både alle landets tangoskoler og dere til å gjøre det samme! Vi har nettopp kjøpt ei geit i Zimbabwe, vi har gitt en skoleavgift til ei jente i Malawi, vi har bekostet en øyeoperasjon mot grå stær, vi har finansiert en toalett med rent vann i India, vi har kjøpt en sykkel til frivillige arbeidere i Zimbabwe som pleier aids-syke på landsbygda, vi har plantet fire trær i India/Nepal, vi har hjulpet en kvinne i Malawi til å starte en egen bedrift og vi har gitt bidrag til noen kaffeplanter i El Salvador.

Det å gi gaver til andre enn mottageren er noe mange kun tenker på ved begravelser. Da blir vi oppfordret til å gi noe til et kreftfond eller noe lignende for å hedre den som blir begravet. Men hvorfor ikke gjøre dette allerede nå? Hvorfor ikke si at du ønsker å spre kimen av vårt vennskap til verden? Tenk så vakkert om vi gjennom våre smil og vår vennlighet kan inspirere hverandre til å gi synet tilbake til et menneske langt borte.

Vi har fått så mye fra dere i året som gått, og vi ønsker å gi noe tilbake for det. Vår gave kanaliseres gjennom svenske Individuell Människohjälp som driver Glädjeshoppen. På deres side synliggjør de hva dine pengegaver er gode for, og det er rett og slett gøy å donere penger der. Din gave kan gå så vel til umiddelbar hjelp som de kan hjelpe til å skape en grobunn til et bærekraftig lokalsamfunn i mindre heldig stilte deler av verden. Vi sier med dette takk for i år, og vi håper at flere tenker på å gi alternative gaver.

Legg gjerne igjen en kommentar og fortell om hva du har gitt i gave. Kanskje du har andre yndlingsformål å gi til som du ønsker å fortelle om?

1 svar
  1. Mikael
    Mikael says:

    Fint initiativ detta! IM är en organisation jag också har förtroende för. Trädplantering i Himalaya är ett projekt jag har skänkt pengar till på sistone och tycker känns väldigt bra. Kombination av miljöarbete och källa till försörjning för materiellt fattiga människor.

    Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.