Fysisk tango – mer mimring

Å si at Pablo Villarazza og Dana Frigoli er våre største forbilder, kjennes rart ut fordi de ikke har danset sammen på flere år. Sammen skapte de en unik fysisk tango. Vi har skrevet flere artikler tidligere om hvor sterke de to er, og hvordan styrken deres kler hverandre. Det er en fryd å se hvordan Dana kan eie gulvet og luften over gulvet gjennom sin veltrente kropp. Styrke er imidlertid ikke alt. Sammen har de en teknikk som på et grunnleggende plan er meget enkel. Det gir en fantastisk dans! Fra sin teknikkforståelse utviklet de også en meget presis pedagogikk. Vi har dette tidligere paret som en av våre pedagogiske forbilder.

Blek skygge

Etter at de gikk fra hverandre underviser og danser Pablo videre, men han gir ikke lyd fra seg som en av de store. Dana har beholdt tangoskolen sin, der hun tidligere underviste med Pablo. Det var hun som var den store sternen, pedagogen og menneskekjenneren av disse to. Hennes nåværende dansepartner er Adrian Ferreyra. Dana er i våre øyne en av verdens beste dansere, men nå er hun bare en blek skygge av den hun var når hun arbeidet i Pablos armer.

Hvem de var

Det er vanskelig å finne video som virkelig viser hvem Pablo og Dana var. Vi har lyst til å bruke en kort demonstrasjon for å si noe om dem. Bare sjekk fysikken og kontrollen. Dette er rett og slett makeløst!

Dette er et meget enkelt klipp. Altså, det er enkelt i forhold til mye av den akrobatiske dansen vi er vant å se dem framføre:

Sammenlign dette med hvordan Dana nå danser med Adrian Ferreyra. De to har jo ikke akkurat kompatible kropper. Adrian har heller ikke Pablos strukturforståelse:

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.